Magyar Opera

Twitter-csatorna

Nem is olyan régen indult el a Magyar Opera új "szolgáltatása", a Twitter csatorna. Ez tulajdonképpen Karbonade Twitteres oldala, ahová olyan Operával kapcsolatos rövidhíreket, linkeket tesz fel, amikhez nem szán külön cikket. Nem is beszélve arról, hogy az információ is sokkal gyorsabban eljut az olvasókhoz. Aki még nem szembesült vele, az a jobb oldali oszlopban, "Mi újság?" címszóval akadhat rá.

MagyarOpera a Twitteren

A fenti előnyök mellett a dolognak akad néhány hátulütője is, a legfontosabbat ez a bejegyzés kívánja orvosolni. Arról van szó ugyanis, hogy a Twitteren megjelenő híreket, információkat itt lehessen kommentálni. Ahhoz, hogy azonosítható legyen a reakció, arra kérnék mindenkit, hogy az eredeti hírt tegye bele a hozzászólásába.

Egyelőre kísérleti jelleggel szerepel ez a topik, ha népszerű lesz, keresünk neki valami állandó elérhetőséget (linket), hasonlóan a Szégyenfalhoz, vagy éppen a Segítség... topikokhoz.

Opera-trió (b1723, b1724 és b1729)

Rövid szabadságomnak sajnos ezennel vége, de ahogy látom, az Opera 10 fejlesztőinek még ennyi sem jutott. Az utóbbi bő egy hétben ugyanis nem kevesebb, mint három előzetes látott napvilágot. A dolgot kicsit árnyalja, hogy az első kettő párban érkezett, Unite-al, illetve anélkül. Más furcsasággal is szembesülhet az, aki vetett egy pillantást a verziószámokra, erről egy kicsit bővebben is szólni kell.

Június 16-án jelentette be az Opera azt a forradalminak szánt újdonságot, amit mi Unite-ként ismerünk, és amit a jubileumi 10-es verzió fő attrakciójának szántak. Ez tulajdonképpen egy új szolgáltatás, ami lehetővé teszi, hogy az Operánk szerverként funkcionálva különböző extra feladatokat láthasson el, például megoszthassuk másokkal a saját gépünk egyes mappáit, zenéinket máshonnan is meghallgathassuk, vagy éppen cseveghessünk egymással saját chat alkalmazásunk használatával. Nincs okom kételkedni abban, hogy az Operánál kiemelt prioritással kezelték ezt a projektet, és magam is úgy gondolom, hogy alapkoncepcióját tekintve igencsak ígéretes fejlesztésről van szó.

A kezdeti lelkesedés után azonban a fejlesztők - és a felhasználók - komoly problémákkal találták szembe magukat. Noha a számos javításnak és a széleskörű tesztelésnek hála mára egész használható lett a Unite, a megcélzott minőséget még mindig nem éri el. A sok halasztgatás viszont már a végleges 10-es verzió megjelenését is komolyan késleltette, nyilván emiatt döntöttek úgy az illetékesek, hogy a Unite nem kap helyet a stabil kiadásban sem. Helyette - nem sokkal később - érkezik majd a 10.10 bétája, ami a nagyközönséggel is megismerteti ezt az újítást, végleges megjelenés pedig csak a végső 10.10-ben várható. Figyelembe véve az eddigi igyekezetet mindenképpen méltányolandó ez a döntés, nevezetesen, hogy a mielőbbi megjelenést nem a működőképesség és stabilitás rovására szorgalmazzák.

Tovább...
süti beállítások módosítása