Magyar Opera

Rövidhír: még nincs vége az Opera 10 újdonságainak

Azt hittétek, hogy a Visual Tabs lesz az Opera 10 nagy újdonsága? Hát távolról sem :) Remélem hamarosan ti is kipróbálhatjátok, addig is megkeresem az állam, és fordítok tovább.

Fordítás: Visual Tabs

Itt az újabb alkalom, hogy beleszóljatok a fordításba. Ezúttal az új Visual Tabs funkció magyar nevét keresem, ehhez kellenének ötletek. Szavazni most nem kell, én fogok dönteni a javaslatok között hatalmi szóval :)

Opera Turbó videók

A Choose Opera nemrég indított egy játékot, amelyben az Opera Turbót kell népszerűsíteni, és ezzel Opera pólót meg talán egyéb reklámanyagokat lehet szerezni. Az alábbi videók mind ennek a versenynek az eredményei, és nagyon jók lettek :) Ha van hasonló ötleted, te is küldhetsz be ilyet, a részleteket a Choose Opera oldalán találhatod meg.

Akkor hát lássuk, milyen is az Opera Turbó:

Tovább...

Letölthető az Opera Mobile 9.7 bétája

Az utóbbi időben rendesen beindult az Opera fejlesztői gépezete. Nem telt el egy hét az Opera 10 első béta verziójának megjelenése óta, máris itt a másik komoly újdonság. Először március végén adtunk hírt arról, hogy az Opera a teljes értékű mobilos böngészőjének új verzióját fogja bemutatni a las vegasi CTIA Wireless Show keretében. Sajnos akkor még nem férhetett hozzá a nagyközönség, mert a fejlesztők túl instabilnak ítélték a kiállított verziót.

A mai napon azonban azok a szerencsések(?), akiknek telefonján a Windows Mobile dübörög, letölthetik és kipróbálhatják az új, még mindig béta stádiumban lévő böngészőt. Noha a 9.5-ös változat sohasem jelent meg véglegesként, az Opera a verziószám növelése mellett döntött, a változások komolyságára hivatkozva. Az új jövevény tehát a 9.7-es lett és ingyenesen letölthető az Opera honlapjáról.

Ahogy azt korábban megígérték, az újdonság - a sok-sok hibajavítás mellett - már az új Presto renderelőmotort kapta, annak is a 2.2.1-es változatát. Ennek köszönhetően javult az oldalak betöltésének sebessége, és a kompatibilitás is. A 9.7 például az asztali 10-eshez hasonlóan 100%-ra teljesíti az Acid3 tesztet. A kezelőfelület nagyjából maradt a régi, ez jó hír, mivel az is megfelelő volt. Itt-ott csiszoltak rajta kissé, például új címek beírásakor a szövegmezőn kívüli részek beszürkülnek, így nagyobb fókuszt kap a címsor. Az intelligens címkitöltés itt is működik, sajnos jóval butább, mint az asztali változatban található megoldás, és szerintem a sebesség terén is visszalépés történt a 9.5-höz képest.

Tovább...
süti beállítások módosítása