Magyar Opera

Naptár és 3D gyorsítás az Operában?

Miközben mindenki a végleges Opera 9.6-ot várja, távlati célként már régóta az Opera 10 lebeg a szemünk előtt. Annál is inkább, mert a fejlesztők komoly változásokat ígértek, elsősorban a felhasználói felületet érintően, de "nagyszerű új funkciók" is várhatók, amint ezt már egy korábbi előretekintésünkben bemutattuk. Az Opera általában nem szokta az orrunkra kötni az aktuális fejlesztések állását, és csak fokozatosan csepegteti az információkat.

Aki figyelmesen olvassa az Operával kapcsolatos híreket, az találkozhatott az Opera álláshirdetésével. Ami igazán érdekes benne, az az a kitétel, miszerint "előnyt jelent naptár protokollokban és technológiákban való jártasság". Ez alapján legalábbis okunk van feltételezni, hogy egy nem túl távoli verzióban - ami akár az Opera 10 is lehet - valamiféle naptárfunkció kerülhet az Operába. A lépés azért is logikus lenne, mert jól illeszkedik az Opera "internetes mindenes" filozófiájába. Meglátjuk.

Tovább...

Szülinapi előzetes (b10414)

Mint azt nemrég megírtuk, az Opera vezérigazgatója ma ünnepli születésnapját. Mivel is tehették volna emelkedettebbé ezt a napot a fejlesztők, ha nem egy új előzetessel? És valóban, megcselekedték, amit megkövetelt a haza lelkes felhasználók hada. Az új változat hibajavítást ígér a 9.6-ban bemutatott funkciók javításához. A legfőbb változás elvileg az, hogy már rendesen működik a szinronizálás, de nekem egyelőre nem akar. Ráadásul - jelezvén, hogy épp a fejlesztések kellős közepén tartunk - visszatér állandó rovatunk, az "ismert hibák", gondolom mindenki örül a képernyők előtt... Hát akkor, essünk túl rajtuk:

Ismert hibák:

  • egyes hírcsatorna előnézetek folyamatosan frissítik magukat, és lefagy a böngésző, ha ez idő alatt bezárunk egy fület
  • egyes hírcsatorna előnézetek problémás formázással jelennek meg, ilyenkor nyomjunk egy frissítést

Változások listája:

Tovább...

Ismét ünnepel az Opera

Jon 41 éves

Mégpedig az alapítójuk és a jelenlegi vezérigazgatójuk, Jon 41. születésnapját (róla bővebben a Wikipédián olvashatsz). Ha te is szeretnél neki gratulálni, akkor megteheted a MyOpera bejegyzésben, de a legjobb ajándék az, ha küldesz neki egy képet MMS-ben, amelyen látszik, hogy az Operát használod. Az MMS-t a blog+birthday@my.opera.com címre küldheted.

Boldog születésnapot, Jon!

Opera Mini reklám a tévében

Na nem nálunk, hanem Malajziában megy az alábbi Opera Mini reklám főműsoridőben, július óta az ottani Maxis mobilszolgáltató jóvoltából. Kissé hasonlít az előző, webes reklámra, amely magyarul is felkerült a netre, de látszik, hogy ebbe azért jóval több pénzt fektettek.

Itt letöltheted jobb minőségben is!

Neked tetszett? Jobb vagy rosszabb, mint a hazai mobilinternet reklámok?

süti beállítások módosítása