Magyar Opera

Opera 9.52 RC1 (b10107) - frissítve

Ismét egy kis lépés a következő verzió felé, ez már a 9.52 első kiadásra jelölt változata. A fejlesztők ezúttal elsősorban a regressziós hibákra kíváncsiak (vagyis olyan hibákra, amelyek a korábbi verzióban még jól működtek, most viszont már nem).

Ismert hibák!

  • nem működik a fájlfeltöltés!

Frissítés: közben megjött az RC2 is, egyelőre ismert hiba nélkül, a letöltésnél már azt találod.

Lássuk a változások listáját:

  • Súgó gomb az "Engine Init() Failed" üzenet mellett, amelyből a felhasználó megtudhatja, hogy miről is van szó
  • M&T Bank oldala javítva
  • hiba javítva, ahol egyes POP fiókokban nem töltődött le az üzenettörzs
  • egy kisebb memóriarés javítva a BitTorrent kódban
  • a címsorban a kereséskor felajánlott könyvjelzőknek megjelenítik az útvonalát is
  • online.no oldallal kapcsolatos javítások
  • fagyás javítva a két képernyős rendszereken a levél éretsítőjére kattintva
  • javítva néhány hiba a bőrrel is ikonokkal kapcsolatban
  • új "Fül bezárása" menüpont a Fájl menüben Windows és Linux alatt
  • néhány fordítási javítás

Figyelem! Az előzetes verziók még sok hibát tartalmazhatnak, ezeket nem ajánlott mindennapi használatra telepíteni. Az Opera legutolsó végleges verzióját az Opera oldaláról töltheted le.

Letöltés (Opera 9.52 RC2):

Időkép minialkalmazás újratöltve

Ismét elővettem a minialkalmazások témát, így a szimpla Google térkép és az időkép térképekkel egyesített minialkalmazás után megszületett a csupasz időkép minialkalmazás is, ami egyébként a legelső és emiatt egyben leggyengébb minialkalmazásnak a frissítése lett, annak ellenére, hogy  sokkal inkább az Google térképpel egyesített időkép leszármazottja.

Ilyen voltIlyen volt

Ilyen lett Ilyen lett

A készítésének az első 5 percét szerettem nagyon, ami abból állt, hogy kiszedtem a Google térképet, ennek a következtében gyorsabban indul el, mert kevesebb adatot kell letöltenie az internetről.

Mivel nagyon sok térképet kezel, így a fenti menüelrendezés nem volt megoldható, így készült a minialkalmazásnak egy fő nézete, ahonnan kilehet választani a megfelelő térképet. A fő nézetre pedig a bal felső sarokban megjelenő-eltűnő vissza gombra kattintva juthatsz.

Megújultak a minalkalmazást kezelő ikonok is, ám nem mentem messzire, nehogy valaki rosszul érezze emiatt magát, az Opera alapértelmezett bőrének a képeit használtam fel, persze aki szebbet tud készíteni, az szóljon és beteszem.

Az alkalmazásból közvetlenül is leellenőrizheted, hogy létezik-e újabb verzió. Megjegyzem, hogy nekem ez a menüpont tetszik a legjobban.

Egy szó mint száz, a minialkalmazást letöltheted a hivatalos oldalról, vagy közvetlenül ide kattintva, észrevételek, ötletek pedig hozzászólásban jöhetnek, főleg az alkalmazás fő nézetéről, ami szerintem eléggé ingerszegényre sikeredett.

süti beállítások módosítása