Magyar Opera

Megérkezett! Opera 9.5 beta2

Az előzetes híreszteléseknek megfelelően megérkezett a Kestrel kódnevű Opera 9.5 második beta verziója. Az új változatba ismét több újdonság és rengeteg fejlesztés került bele, ezen kívül sokkal gyorsabb is lett, így a Firefox 3 biztosan nem marad versenytárs nélkül. Az előző beta verziót több, mint félmillióan próbálták ki. Mivel ez a beta egy új mappába települ, így nem befolyásolja a jelenlegi Operádat, szóval próbáld ki bátran az új Operát! (Azért a jelenlegi profilodról érdemes a telepítés előtt egy biztonsági mentést készíteni.)

Az első beta legfontosabb újdonsága az Opera Link volt, amellyel szinkronizálni lehet a köynvjelzőket, a személyes sávot, a gyorshívó bejegyzéseit és mostantól már a jegyzeteket is. Lássuk, hogy milyen újdonságok kerültek be az első betához képest. Az összes módosítást a teljes változások listájában találhatod meg.

Fejlesztések a felületen

  • Keresés a teljes előzmények között: ha egy olyan weblapot szeretnél megtalálni, amit nemrég néztél meg, csak írj be a címsorba egy szót, amire emlékszel a weblapról, és az Opera azonnal megkeresni neked az előzményekben azokat a lapokat, amelyekben megtalálható ez a szó.
  • Új biztonsági jelölések a címsávon: a teljesen megbízható, biztonságos lapokat már zölddel jelöli az Opera.
  • Változtatható fülváltás: beállíthatod, hogy melyik fülre váltson át az Opera, amikor egy fület bezársz, így sokak örömére már működik a Firefoxban ismert fülváltás.
  • Új oldalnavigáció (Shift+nyilak), amely mostmár éppen úgy jelenik meg, mint a telefonokon és a Nintendo Wii-n.
  • Billentyűparancs változások: szokás szerint újra megváltozott néhány billentyűparancs, szerencsére most csak néhány kevésbé fontos művelethez. A 9.27-hez képest megváltozott parancsok listája viszont már jóval bővebb!
Tovább...

Opera Dragonfly 12 nap múlva!

Nemrég frissült az Opera Dragonfly oldala, így végre kiderült, hogy valóban egy új fejlesztői eszközről lesz szó, valamint a megjelenés dátuma is felkerült egy visszaszámlálóval együtt. Az Operás szitakötő a Mozilla Firebugjának szeretne konkurenciát teremteni, amivel máris nagyon magasra tették a lécet. A webfejlesztés támogatása ugyanis már nagyon hosszú ideje az Opera egyik legnagyobb hiányossága volt, úgyhogy reméljük, hogy sikerült egy legalább olyan jó terméket kihozni, mint a Firebug. Azt nem tartom valószínűnek, hogy így startból megszorongatnák a népszerű fejlesztői eszközt, de nekifutásból, egy jó indulással talán sikerülhet :)

A visszaszámláló május 6-án jár le, akkor majd mi is visszatérünk az új hírekkel, remélhetőleg egy villámgyorsan cikázó, webes bogarakat evő operás szitakötővel együtt.

Új Opera 9.5 beta - hamarosan!

süti beállítások módosítása