Magyar Opera

Javítások a Gyorshívás funkcióhoz (b8746)

A múlt pénteken nem volt előzetes, azonban a mai napon szerencsére menetrendszerűen kijött az új változat. A build száma tizennégyet lépett előre, és már a b8746-nál tart. Az előző kiadás egy ígéretes új funkciót hozott: a Gyorshívást, amit előző cikkünkben már bemutattunk. Azonban az új képesség még sok sebből vérzett, nem véletlen tehát, hogy az új előzetes főképp ezeket a hibákat hivatott befoltozni. A lényegesebb változások ennek megfelelően:

  • a search.ini fájlt az új verzió már megpróbálja kiegészíteni az új elemekkel, ennek ellenére célszerű róla biztonsági másolatot készíteni
  • az előnézeti képek már nem frissülnek minden alkalommal
  • visszatért a Kezdősáv (Start Bar), de alapértelmezésben ki van kapcsolva
  • A Gyorshívás ablakban is lehetőség van periodikus frissítés beállítására
  • a Gyorshívás ablakban teljesen le van tiltva a beépülők használata
  • javított billentyűzet-navigáció a gyorshívás ablakban
  • új opera:config beállítás a Gyorshíváshoz; Az értékek a következők lehetnek:

    0 - összecsukott, 1 - megjelenítve, 2 - nem szerkeszthető, 3 - kikapcsolva

  • "What Is Speed Dial" gomb lenyomása (angol nyelvű) súgószöveget hoz elő a funkcióról
  • több, a Gyorshíváshoz kapcsolódó kisebb javítás
  • a Gyorshívás ablakban a Yahoo lett az alapértelmezett kereső
  • javítás a nagy képek mentésénél
  • további javítások Solaris és FreeBSD rendszerekhez

Figyelem! Az előzetes verziók még sok hibát tartalmazhatnak, ezeket nem ajánlott mindennapi használatra telepíteni. Az Opera legutolsó végleges verzióját az Opera oldaláról töltheted le.

Kapcsolódó linkek:

Blog.hu hibák Opera alatt

Sajnos egy ideje egyre többen jelezték, és én magam is tapasztaltam, hogy a blog.hu rendszerében nem hogy fogynának, hanem egyre gyarapodnak az Opera alatt jelentkező hibák. Ez eleinte egyáltalán nem volt így, a tesztelési fázisban minden jól működött, azóta viszont sok esetben kénytelen vagyok más böngészőt használni, aminek egyáltalán nem örülök. Nekem eddig főleg az admin felületen akadtak gonjaim, amivel azért együtt lehet élni, de az Indapass bevezetése óta már bejelentkezési problémák is akadtak, és az azért elég furcsán hat, hogy egy Operás bloghoz nem lehet rendesen hozzászólni Opera alatt.

Ennek a bejegyzésnek az lenne a célja, hogy összegyűjtsük a felmerülő hibákat, esetleg kideríthetjük, hogy milyen esetekben jelentkeznek, és mit lehet tenni ellene, majd ha világos, hogy a hiba milyen esetekben jelentkezik, elküldjük a hibabejelentőn. Én a magam részéről már többször is jelentettem az általam talált hibákat, sajnos eddig hónapok óta nem született rájuk megoldás, de azért reméljük a legjobbakat.

Többen jeleztetek hibát a hozzászólásokkal kapcsolatban, főleg ez érdekelne részletesebben. Úgy tűnik, hogy egy Indapass regisztráció általában megoldja ezeket, de nem minden esetben. Ha neked is volt gondod a hozzászólással vagy a belépéssel, írd le részletesen, hogy mi nem ment, és hogy sikerült-e megoldani, vagy csak más böngészővel működött.

A bejelentkezéssel kapcsolatban én eddig csak egy hibát tapasztaltam, mégpedig hogy Opera alatt néha bejelentkezés után sem látszanak a Szerkesztés linkek a bejegyzések alatt, míg Explorerben vagy Firefoxban igen. Ez azt is jelenti, hogy ilyenkor egy új cikk írásakor nem tudom megnézni Opera alatt a cikket, amíg nem publikálom. Ilyenkor mindig más böngészőre kényszerülök.

Az admin felületen két komoly hibát találtam, ami nem megy Opera alatt: az egyik, hogy a bejegyzések írásánál nincsenek meg a formázó gombok Opera alatt (a natív szerkesztőben), a másik, hogy ha módosítok a beállításokon, akkor a mentés visszadob az admin felület kezdőoldalára, és nem ment el semmit, elég zavaró. Ha neked is van blogod a blog.hu alatt, és szoktál használni Operát az admin felületen, akkor az ezzel kapcsolatos hibákról is jelezz itt vissza.

süti beállítások módosítása