Magyar Opera

Játék a widgetekkel

A szivárvány színei widget

Az Opera 9 egyik fontos újdonsága a widgetek bevezetése, amelyekkel sok hasznos kiegészítőt lehet majd adni az Operához. A widgetek ereje azonban abban rejlik, hogy bárki elkészítheti őket, éppen ezért - érthető módon - most az Opera minden eszközzel megpróbálja rávenni a közösségét, hogy írjon neki widgeteket.

Az Opera még május elején hirdette meg a widget játékát, amelynek keretében mindenféle kütyüt lehet nyerni hetente (a widget jelentése egyébként éppen a kütyünek felel meg). A heti nyereményeket a ThinkGeek szolgáltatja, ahol mindenféle, igazi programozóknak való kütyük és furcsaságok vannak. Ezen kívül minden hónapban a legjobb widget gazdája egy Nokia 770-es telefont is kap.

Az eddigi felhozatalt nézve még bőven van lehetőség érdekes, új widgetek írására. Widgeteket írni pedig nem olyan nehéz, ha ismered a HTML-t és a JavaScriptet, már neki is kezdhetsz. Olvasd el a magyar vagy az angol tutorialt, és kezdj el kódolni. A widget egyszerű, értelmes és könnyen használható kell legyen, és nem árt, ha jól néz ki. A widgetedet többször is benevezheted, ha további funkcionalitást adsz hozzá.

Az első heti nyereményeket már kiosztották, lehet nyálcsorgatni :)
A nyertes widget „A szivárvány színei” nevet kapta, egy elég egyszerű, de hasznos widget.

Altec noise reduction   Airzooka

Tippek a levelezőhöz

Az Opera levelezőjében sok olyan apró funkciót lehet találni, amelyek nagyban megkönnyítik és kényelmesebbé tehetik a levelezést. A teljesség igénye nélkül megpróbálok felsorolni néhány ilyen tippet. Ha régóta használod az Opera levelezőjét, akkor nem valószínű, hogy sok újdonságot találnál itt, ha viszont még csak most ismerkedsz vele, akkor ezek kifejezetten hasznosak lehetnek.

Tovább...

Frissült az Opera Mini 2

Töltsd le az Opera Minit

Megjelent az Opera Mini 2 frissítése, ami több hibát is javít a javás böngészőben. A frissítés főleg a Sony Ericsson, Siemens és Nokia telefonokon jelentkező hibát javítja, amelyeken a navigálási animációkat a böngésző bizonyos esetekben (memóriaproblémák után) kikapcsolta. Egyes telefonokon a könyvjelzők listája is eltűnt ilyen esetekben.

A böngésző több kisebb hibát is javít, így más felhasználóknak is érdemes frissíteni.

Az új verziót a mini.opera.com címről töltheted le, akár magyarul is. A magyar nyelvű súgó az Opera Minihez ugyancsak elérhető.

Kapcsolódó cikkek: Opera Mini

süti beállítások módosítása