Magyar Opera

Opera magyar kereskedésben

Az Opera mostantól Magyarországon is megvásárolható az üzletekben, akár készpénzért is, így nem csak az interneten lehet regisztrálni. A Software Station oldalán a Software kategóriában vásárolható meg az Opera, jeleneg 7.980,- Ft + ÁFA értékben. Ez teljes Opera 8 licencet ad, melyet minden platformon, és egy háztartáson belül minden számítógépen lehet használni. Ebből kifolyólag ez az összeg inkább jelképes támogatás a böngésző fejlesztőinek, hiszen a reklámcsík eltűntetésén kívül semmilyen extra szolgáltatást nem kapunk.

Frissítés: az Opera a 8.50-es verziótól ingyenes.

Opera Mini

Az Opera bemutatta a böngészője legújabb változatát, az Opera Mini egyszerű telefonos webböngészőt, mely szinte bármelyik mobiltelefonon működőképes. Az Opera Mini az olyan telefonokra lett tervezve, melyek egyébként nem képesek webböngészőt futtatni, de rendelkeznek WAP kapcsolattal. Az új böngésző minden olyan telefonon fut, amely már képes Java alkalmazások futtatására (jelenleg több mint 700 millió ilyen telefon van a piacon).

Az Opera Mini a weblapok letöltése helyett egy távoli kiszolgálót használ a lapok feldolgozására, így már a tömörített lapot tölti le. Ez a megoldás különösen hasznos a kevés erőforrású, lassú kapcsolattal rendelkező telefonokon. Az Opera Mini a gyorsabb kapcsolat érdekében a gyorsítótárat, az előzményeket, a sütiket és a jelszavakat is a szolgáltó szerverén tárolja, amely viszont adatvédelmi problémákat vethet majd fel.

Az Opera Mini egyelőre csak Norvégiában érhető el, de a közeljövőre sokkal bővebb elérhetőséget terveznek. Az Opera Mini ingyen letölthető, és nem kell regisztációs díjat fizetni a használatáért (kivéve a szolgáltató felé fizetendő díjat a forgalom alapján).

süti beállítások módosítása