Magyar Opera

Linux és FreeBSD

Az Opera 7.50 preview 2 megjelent Linuxra és FreeBSD-re is. A változások ugyanazok, mint a Windows verzió esetében.

Egyszerűsített Opera

Az Opera egyszerűsített változata (Munin) letölthető a 7.50 preview 2 változathoz is. Ez a változat nem tartalmaz levelezőt, és a Mozilla Firefoxhoz hasonlóan csak a böngészéshez használt elemek vannak benne. Az M2 a 7.50 preview 2-ben már nem dll-ként kapcsolódik az Operához, így ini fájlban is ki lehet kapcsolni a betöltését.

Opera 7.50 preview 2

Két hónappal az első előzetes után megjelent a második változata a 7.50 elődjének. Ez a változat is (hasonlóan az előzőhöz) még csak bemutató, és sok hibát tartalmazhat, így nem javasolt a használata. Ha mégis telepíteni akarod, akkor mindenképp egy új könyvtárba kell tenni, nem pedig a régi változatot felülírni (az új könyvtárat fel is ajánlja a telepítő).

A preview 2 rengeteg javítást és több újítást is tartalmaz (a preview 1-hez képest). Ezek közül a fontosabbak:

  • A panelekben ezentúl egyetlen kattintás is elég (a dupla kattintás helyett). Ez minden panelre vonatkozik.
  • A könyvjelzők mostantól támogatják a faviconokat
  • A levelezőben sok fejlesztés történt: a panelgomb mutatja az új levelek számát, könnyebb azonosítani az új leveleket, amiket a legutolsó megnyitás után kaptunk, gyorsabb lett az indexelés, a keresés (!), egyszerűbb a spam levelek kategorizálása, stb.
  • A Start panel egészen megváltozott (szerencsére). Mostantól különféle keresőgombokat lehet rajta elhelyezni, és ezeket egymás között is lehet cserélni (pl. rá lehet húzni egy új keresőt a Start panelre egy weblapról)
  • A csevegő (IRC) kliens is fejlődött, a Kapcsolatokkal szorosabban együttműködik. Azok, akiket felvettünk a Kapcsolatokhoz az IRC-ben, megjelennek a Csevegő panelen, mikor be vannak lépve.
  • A panelek könnyedén kikapcsolhatók: az egeret a képernyő szélére kell vinni a panelek mellé, és egy kattintás után a panelek (a panelgombokkal együtt) eltűnnek. Ugyanide kattintva a panelek visszatérnek.
  • A letöltésvezérlő sok kritikát kapott az első változatban, most ez is átesett egy kozmetikázáson. Viszont a letöltésvezérlő ablak (ami a 7.23-ig nagyon hasznos volt) nem tért vissza, továbbra is a Letöltés panel jön elő helyette. A panel mostantól viszont nem ugrik elő minden letöltésnél. A letöltések befejezése a Letöltés panel gombján is látszik.
  • A paneleket ki lehet nagyítani, hogy több információt mutassanak (pl. Előzmények, Letöltés)

Letölteni az Opera beta fórumon lehet.

süti beállítások módosítása