Magyar Opera

Az Opera legnépszerűbb funkciói

Miért egyedülálló az Opera? Miért lesz egyre népszerűbb? Azért, mert itt az irányítás a felhasználó, és nem a webfejlesztők kezében van. Mert az Opera törődik a felhasználókkal, és minden lehetőséget a kezükbe ad, hogy a saját ízlésüknek megfelelően állítsák be nem csak a böngészőt, hanem azt is, hogy miként szeretnék megjeleníteni a weboldalakat. De lássuk, mi mindent nyújt az Opera a gyors és kényelmes böngészés érdekében:

  • egy hasznos jelszókezelő, amit több módon is elérhetünk és beállíthatunk. A legegyszerűbb pl. a Ctrl+Enter használata.
  • továbbfejlesztett panelek, amit saját ízlésünk szerint rendezhetünk el. A kedvenc oldalainkat SSR kisképernyős módban is feltehetjük a panelekre (a 7.50-ben), ami az Opera egyedülálló funkciója.
  • jegyzeteket készíthetünk, ami nem csak azt menti el, amit feljegyeztünk, hanem dupla kattintással azt az oldalt is megnyitja, ahonnan a jegyzetet másoltuk (ha van ilyen). A jegyzeteket a levelezés közben is nagyon jól lehet használni.
  • az intelligens előre és hátra "tekerés" (Fast Forward) a weboldalakon nagyban megkönnyíti a böngészést, és különösen egyszerűvé teszi pl. képek megtekintését az interneten. A következő képre ugráshoz elég a Shift+X beütése, és az Opera megkeresi nekünk a következő képet vagy oldalt.
  • az Operát kiválóan lehet használni egér nélkül, és ez jelentősen felgyorsítja a böngészést! A parancsok listájához nyomjuk meg a Ctrl+B billentyűt, és próbáljuk ki, milyen egér nélkül internetezni. A linkek között nagyon könnyen mozoghatunk a Shift és a nyilak segítségével.
  • egyetlen kattintással lecserélhetjük az Opera felületét, és ugyanígy új menüket és gombokat is telepíthetünk.
  • fejlett süti-kezelés segíti a nyugodt böngészést. A felugró ablakok kiemelkedően hatékony kezelése az egyik legnépszerűbb az Opera funkciói között. Lehetőségünk van csak azokat az felugró ablakokat megjeleníteni, amikre valóban szükségünk van.
  • az Opera az egérrel is nagyon jól kezelhető: itt lettek először alkalmazva az egérmozdulatok, és jelenleg az Opera az egyetlen, ahol ezeket be is tudjuk állítani.
  • az M2 levelező igen hatékony kereső- és szűrőrendszerrel rendelkezik, mégis a többi levelezővel ellentétben szinte teljesen feleslegessé teszi a levelek rendszerezését az előre felépített nézetek segítségével. A 7.50-ben a levelek indexelésének köszönhetően másodpercek alatt tudunk bármit megkereseni akár több tízezer levél között, valamint személyre szabott intelligens spamszűrőt taníthatunk be, akár egy-két nap alatt.
  • a legkülönbözőbb beépített keresőkkel másodpercek alatt megtalálhatjuk, amit keresünk, és mindezt többféle módon elérhetjük.
  • az MDI ablakkezeléssel hatékonyan tudjuk rendszerezni a megnyitott weboldalakat: elmenthetünk ablakhelyzeteket és egyes oldalakat áthúzhatunk egy másik Opera ablakba, valamint a Ctrl+Tab és még sok más billentyű segítségével könnyen mozoghatunk az oldalak között.
  • feljett teljesképernyős mód van bépítve az Operába, ami az oldalakat a nagyobb méretnek megfelelően jeleníti meg, valamint lehetőséget ad egyes elemek láthatóvá tételére teljes méretben is.
  • egy állítható felhasználói mód a weblapokra, aminek segítségével olyan stílusban nézhetjük meg az oldalakat, amilyenben csak akarjuk, így többé nem zavarnak az idegesítő hátterek, az apró betűk és a rossz tervezés.
  • gyors beállítások, amivel pillanatok alatt kikapcsolhatjuk az animációkat vagy a Javascript-et, az F12 segítségével.
  • a könyvjelzők között gyorsan kereshetünk, és becenevet adhatunk az elmentett oldalaknak, amit beírva az Opera azonnal megnyitja a kívánt oldalt.

Ezek a funkciók csak ízelítőként lettek megemlítve: ennél lényegesen több hasznos segédeszköz van még, és az Opera használatával naponta felfedezhetünk egy-egy új lehetőséget. Bármilyen szinten állunk az internet használatával, az Opera gyökeresen fogja megváltoztatni a böngészésnél kialakult szokásainkat.

süti beállítások módosítása