Magyar Opera

Favicon a könyvjelzőkhöz

A könyvjelzőkhöz saját favicont is rendelhetünk, ha az oldal nem rendelkezik ilyennel. A módosításhoz először zárjuk be az Operát, majd nyissuk meg az opera6.adr fájlt egy szövegszerkesztőben. Ebben keressük meg azt a bejegyzést, amit módosítani szeretnénk (a fájl útvonalát az opera:about oldalon találhatjuk meg).

A bejegyzést a következő új sorral kell bővíteni: ICONFILE=ikon neve. Itt meg kell adni az ikont tartalmazó fájlt, valamint az útvonalát. Az új ikon a könyvjelzők között fog megjelenni, valamint ez lesz használva az eszköztárakon és a paneleken is, de a Címsorban az oldal eredeti ikonja lesz látható, ha van ilyen.

Ez egy olyan könyvjelző, ami ikont is tartalmaz:

#URL
ID=42
NAME=Jor's example page
URL=http://www.example.com/users/jor:
VISITED=1076967292
ICONFILE=C:\Program Files\Opera\Profile\images\example.com.ico

Gyors beállítások

Az Opera nemrég megújult induló oldala most egy új elemmel bővült: néhány kattintással át lehet alakítani az Operát úgy, hogy Internet Explorerre, Firefoxra vagy Safarira hasonlítson. Ez magában foglalja az arculatot, az eszköztárakat, a menüket és a billentyűzet-parancsokat is. A fenti beállításokon kívül egy webfejlesztőknek ajánlott konfiguráció is elérhető, amit ugyancsak néhány kattintással telepíteni lehet.

Frissítés: a fenti beállítás már nem érhető el az oldalon, viszont hasonlót találhatsz itt a blogon.

IRC parancsok

Az Opera csevegőjében használható IRC parancsok panelként is elérhetők, így egyszerűen és gyorsan utána lehet nézni egy-egy parancsnak. A panelen található parancsok mind működnek Operában.

süti beállítások módosítása