Magyar Opera

Opera 7.50 Crash Test Dummy Edition

Megjelent az Opera 7.50 egy újabb előzetes verziója, kizárólag tesztelési célokra. A fő célja ennek a változatnak, hogy a végső verzióra a lehető legtöbb stabilitási problémát megtalálják és kijavítsák.

Az Opera 7.50 Crash Test Dummy Edition letölthető az Opera fórumon.

Calendar panel

A Calendar panel 0.5-ös verziója is elkészült, és valószínűleg az Opera 7.50-el együtt éri el a végleges verziót. A régi változathoz képest egy új menü, új stílusok, valamint a stílusok és az ünnepnapok tágabb beállítási lehetősége került bele.

A Calendar panel magyarul is használható (a magyar ünnepekkel beállítva).

Hugin és Munin frissítés

Hugin és Munin

A Hugin és Munin már a 7.50-es Operához is használható. A Munin (emlékek) az Opera egy olyan változata, ami nem tartalmaz levelezőt és csevegő klienst, és egy jobban áttekinthető menürendszerrel rendelkezik. A Hugin (gondolatok) ugyancsak az Opera módosítása, ami csak a levelezőt és a vele kapcsolatos dolgokat tartalmazza, így a menübeállítások és bilentyűparancsok csak a levelezőre vannak kidolgozva.

Az Opera két változatát egymástól függetlenül is lehet telepíteni, és egyszerre, ugyancsak függetlenül futtathatók.

Eszköztárak átrendezése

Az új Opera 7.50 beta visszaállítja az eszköztárakat alapértelmezettre, így minden módosítás eltűnik, és visszamásolva sem működnek. Ez azért van így, mert az eszköztárak formátuma (és a kezelése) jelentős változáson esett át. Valószínűleg a végleges 7.50 már át fogja alakítani a régi formátumot az újra, így nem fog gondot okozni.

Az eszköztáraknál már nincs ún. zárolás, hanem csak akkor lehet mozgatni az eszköztárak elemeit, amikor szerkesztjük, egyébként nem mozgathatók. Ezen segít a Shift lenyomva tartása, ugyanis ezalatt a hagyományos módon lehet az gombok pozicióját változtatni, nem kell átváltani szerkesztéshez.

süti beállítások módosítása