Magyar Opera

Opera Mac

Megjelent az Opera 7 első Mac-es verziója. A kiadott verzió is a legutóbbi Windows és Linux verzióhoz illeszkedik, vagyis egyből egy preview 3 jelent meg. Ez a verzió egy előre beállított Mac-es arculattal készült, és importálja a Safari könyvjelzőit és kapcsolatait. Az új verzióról részletesebben olvasni, valamint letölteni az Opera Mac fórumon lehet. A Mac verzióról egy snapshot is megtekinthető.

Levelezés biztonsági mentése

Ha a leveleinket az Operában kezeljük, időnként nem árt biztonsági mentést készíteni róluk. Ugyanezzel a módszerrel a leveleinket át lehet vinni egyik gépről a másikra is.

  • zárjuk be az Operát, és másoljuk le a mail könyvtár tartalmát (ennek mérete igen nagy is lehet, és sok kis fájlt tartalmaz, ezért ajánlatos becsomagolni). A mail könyvtár helyét a menü Help/About parancsával tudjuk megnézni.
  • a Kapcsolatok mentéséhez a profile könyvtárból másoljuk ki a contacts.adr fájlt, és tegyük az előző másolat mellé. Ezt ezután elmenthetjük biztonsági másolatként, vagy átmásolhatjuk egy másik gépre, ahová a leveleket be szeretnénk tölteni (Figyelem, ez nem importálás, hanem a teljes levelező rendszer átvitele egyik gépről a másikra).

Visszaállításnál a következő tennivalónk van:

  • lépjünk ki az Operából, majd az Opera jelenlegi mail könyvtárát nevezzük át (vagy ha már nincs rá szükségünk, töröljük), és másoljuk a helyébe a lementett mail könyvtár tartalmát. Fontos, hogy ne írjuk felül a régi mail könyvtárat, a régi fájlok zavart okozhatnak.
  • a Kapcsolatok betöltéséhez másoljuk be a profile könyvtárba az elmentett contacts.adr fájlt (a régit nevezzük át vagy írjuk felül).

Az Opera újraindítása után a levelező az elmetett állapotban fog megjelenni. Ha a 7.50-es verzióba egy régebbi (pl. 7.23-as) leveleit másoltuk be, akkor az Opera egy újraindexelést fog végrehajtani, egyetlen alkalommal. Ez csak a levelek kereséséhez szükséges, így meg lehet szakítani az indexelés folyamatát, a következő indításnál folytatni fogja.

A lementett levelek általános mbox formában vannak tárolva, ezért szinte bármilyen levelezőbe be lehet őket importálni.

süti beállítások módosítása