Magyar Opera

Opera a kávézókban

Az Opera ingyen regisztációt biztosít az internet kávézók számára. Így a kávézókban is meg lehet ismerkedni az Operával, ráadásul reklámcsík nélkül. Habár szerintem túl nagy változást nem fog okozni ez a döntés a böngészőpiacon.

MyOpera

Megújult a MyOpera oldala. Az oldal új stílust kapott, ami szerencsére nem teljesen új, hanem inkább a régi javítása, fejlesztése. Néhány új elem került be az eddigiek mellé: lehet naplót írni (Journal) valamint nyelvi fájlokat fel- és letölteni. Így a magyar fordítás hamarosan elérhető lesz a MyOpera oldalán is.

Új Java verzió

Az Opera 7.22 és későbbi verzióiba már egy új Java van beépítve: az 1.4.2_01 változat. Ez biztonsági okok miatt került bele, ezért ha nem ilyen verziójú Java van a gépünkön, akkor a Sun Java oldalról letölthetjük. Egy másik lehetőség, ha az Opera Javát tartalmazó változatát töltjük le és telepítjük fel.

Opera 7.23 fordítás

Az új verzióhoz ismét elérhető a legfrissebb, javított fordítás. Habár nincs teljesen kiforrva, és kell még finomítani, lassan elég érett lesz ahhoz, hogy hivatalos fordításként felkerüljön az Opera honlapjára (és például magyar nyelvű letöltésnél ne a 6.05-öt ajánlja fel, mint legfrissebb változat). Ez azonban jelenleg nem lehetséges, az Opera nem támogatja, hogy új fordításokat illesszenek be. Lehet, hogy folyamatban van egy egységes módszer kidolgozása, amivel aztán könnyen fel lehet majd tölteni nyelvi fájlokat. Addig is a Magyar fórumon megtalálhatóak lesznek a legújabb fordítások és javítások.

süti beállítások módosítása