Magyar Opera

5 millió tag a My Operán (játék)

Dübörög a My Opera közösségi oldala is, nemrég lépték túl a 4 millió felhasználót, és máris az 5 milliomodikat ünnepelhetik. Legutóbb úgy próbálták érzékeltetni a nagyságrendet, hogy már 3,3 Halálcsillagot meg tudnának tölteni a felhasználókkal, mostanra már 4-nél is lazán.

Az esemény megünneplésére egy érdekes játékot is kitaláltak: írd meg a My Operás bejegyzésben, hogy te hogyan ábrázolnád az 5 milliós létszám nagyságrendjét érdekesen. A Halálcsillagot már lelőtték, úgyhogy itt van még néhány példa, mire gondoltak, mire lenne elég 5 millió ember:

  • Ez több mint Norvégia, az Opera szülőföldjének teljes lakossága!
  • Elég lenne 11.682 USS Enterprise (NCC-1701) csillaghajó legénységéhez a Star Trekben
  • 12 Sziget Fesztivált lehetne velük telezsúfolni.
  • 25.252-szer többen vannak, mint a Tour de France tekerői.

Még egy hír: már készül az új My Opera, a Dexter kiadás fordítása is, úgyhogy ha minden jól megy, a következő frissítéskor már azonnal magyarul láthatjátok az oldalt :)

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr292170293

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 5 millió tag a My Operán (játék) 2010.07.23. 15:58:54

Dübörög a My Opera közösségi oldala is, nemrég lépték túl a 4 millió felhasználót, és máris az 5 milliomodikat ünnepelhetik. Legutóbb úgy próbálták érzékeltetni a nagyságrendet, hogy már 3,3 Halálcsillagot meg tudnának tölteni a felhasználókkal, mostanra…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nameless® · http://dirtywindows.hu/ 2010.07.23. 10:56:40

Elég lenne 11.682 USS Enterprise (NCC-1701) csillaghajó legénységéhez a Star Trekben :D:D:D

NCC-1701-D/ E re is?

Opera Galaxy Class Internet Browser!

Baldric2 2010.07.23. 13:19:37

Van egy facebook csoport: We only need 5,000,000 guys to join to vote Justin Bieber out of our gender

Baldric2 2010.07.23. 13:26:49

Ha minden My Opera felhasználó sétálna 8 métert, akkor együtt a föld egyenlítőjének hosszával egyező utat járnánk be.

ata4100 2010.07.23. 17:44:46

off:
www.origo.hu/techbazis/internet/20100723-bombazni-fog-a-chrome-uj-verzioival-a-google.html
"A keresőóriás böngészőjének fejlesztői blogjukon arról számoltak be, hogy a jövőben sokkal gyakrabban fognak kiadni új verziót a Chrome böngészőből"

Hát nem semmi. xD

on
Már 3x annyian vannak MyOperán, mint ahányan a Barátok Közt nézik.

Nameless® · http://dirtywindows.hu/ 2010.07.24. 02:36:28

A googlenek sikerül majd abba a hibába bele esni, hogy adja kifele a sok verziót, és lesznek időszakok pl 2 hét amikor egy hibás build lesz a piacon, úgy megfogják az emberek utálni, hogy egy képlékeny masszán böngésznek, hogy sokan átpártolnak másra. Aki meg nem ért hozzá, annak ez fel-se fog tűnni.

penge™ · http://www.thevenusproject.com/ 2010.07.24. 09:30:11

@Namelesske: A Chrome-ban mit lehet elrontani? Fícsörök alatt nem Operás értelemben vett fícsöröket kell érteni, hanem például a gyorshívó klón oldalon húznak egy gradienst az előnézeti képek fölé. De most komolyan. Én anno nagy reményekkel álltam a Chrome-hoz, de aztán a verziók csak repkedtek, a várt hatás pedig elmaradt. 1.x-től 6.x-ig az érdemleges változások:

- Firefoxhoz hasonló egyszerű JS, Plugin, Képek, Popupok és persze Geolocation letiltó/engedélyező kis menedzser. Vagyis ha alapból le van tiltva globálisan, akkor engedélyezheted az kivétellistára dobott oldalakon, ha engedélyezve van, akkor pedig tilthatod. Ez a minimum.
- Autoscroll: Hadd ne részletezzem, smooth scroll még a mai napig nincs benne. Másokat lehet, hogy nem zavar, ha tartalomolvasáskor ugrál a szeme, engem igen.
- A gyorshívó klónt ahelyett, hogy normálisan megcsinálják a 9 képet lecsökkentették 8-ra, adtak neki pár hülye effektet és úgy döntöttek bal lábbal vakarják meg a jobb fülük tövét és a logikus Add site/Edit/Remove helyett hülye tüskék vannak. Vagyis böngéssz 2-3 napig, mire minden számodra fontos oldal megjelenik, aztán tűzd ki gyorsan.
- Témák: Ezt is hadd ne részletezzem. Winamp-on legalább a gombokat és a szövegstílust ki lehetett cserélni, itt még azt sem. Ráadásul DLL fájlban tárolja, ami duplán durvaság.
- Magyar helyesírásellenőrző: Tekintve, hogy hunspellt használtak a kezdetektől fogva, ezt megint nem részletezném.

És természetesen az elmaradhatatlan verziónkénti 400%-os gyorsulások.

Átpártolni? Akik értenek hozzá? Akik értenek hozzá és Chrome-ot használnak, azok lusták. Nem bántásból, de ha valaki például programozó, nem okoz neki egyáltalán problémát, hogy ezt vagy azt megváltoztasson egy INI fájlba és nem teszi, mert "böngészni akar, nem bütykölni" annak egyszerűbb várni egy újabb stabil verzióra, mint teljesen berendezkedni egy másik böngészőn.

Illetve a másik véglet, aki ilyen gyorsan váltogat egyik böngészőről a másikra az úgysem fog egyik böngészőnél sem megmaradni, mindig olyanok alapján dönt, mint a pillanatnyi benchmark király, vagy az éppen aktuális divattá vált fícsör (ami ha valóban értelmes akkor az Opera általában évek óta tudja :D), de ez az a típus, akinek egy Windows újratelepítés is egy szimpla 30 perces tevékenység, mert nemhogy a böngészőt/szoftvereit nem "lakja be", de még sokszor az OS-t sem.

De ők sincsenek túl sokan, tehát piaci részesedésben megint nem túl mérvadóak.

A FF megint különböző csilivili fícsörökkel jön ahelyett, hogy kukáznák végre a Gecko-t és a XUL-t, tehát tőlük baromi sok usert el fog vinni a Chrome. A FF stabilitását pedig nem nehéz überelni. Én például nem rég vettem észre, hogy ha kikapcsolod a history-t, akkor nem működik a session kezelő (vagyis nem nyitja újra a korábban bezárt füleket). Tehát egybe van a kettő.

Nameless® · http://dirtywindows.hu/ 2010.07.24. 11:22:30

@penge™: Amiket leírtál az mind Igaz bezony. A Hunspellt sikerült megoldani, valahogy, már benne is van ennyi év után a magyar is.

Érdekes módon én Chrome be is inikbe turkáéltam, használtam vagy 1 hónapig, mikor haragban voltam az opera 10.10 el. Utána sokáig használtam IE8 at helyette. Utána meg mindig vissza tértem Operához, egy felb@szósabb nap után... Én a 10.60 at le nem tenném semmiért...

A chrombe annyit lehet elbaszni, hogy addig fogják fejlesztgetni, hogy szétesik az egész a 500% os gyorsulásokba, így is omlik néhány közösségi oldalon, meg a jelszókezelése valami tökéletes, letöltéskezelője valami rettenet, az új módi könyjvelző kezelés még selejtesebb, a felbukkanó oldalfordításos dolog is nagyon gáz. Szerencsére hamar kikapcsoltam anno.
Az a gyorshívó izéke benne az valami vicc. Az addonok még durvábban látszat megoldások, az a kedvencem, felraktam az adblockot, raktam bele saját listát from opera, és letöltöt minden hírdetést majd gyorsan a szememelőtt tíltotta le, hát kurvasokat nyetem vele mondhatom. Belebarkácsoltam egy Smooth scrollt, minden oldalon szaggatott.

Nem volt RSS támogatás. Miezmár.

Amit a leges legjobban gyűlöltem az egészben, hogy minden új tabnál beszaggatott az egész mert nyitott egy új processzt, és nem valami nagy élmény mikor flash szörnyetegek, futnak már a háttérben. Régen sose volt ilyen baja Chrome 1-2 nek.

1 pozitívum amit felhozhatok, hogy szép vékony és pont jó az ui elhelyezése. Persze az is jó, hogy max a kezdőlap ikont kapcsolgathatom. Meg milyen megoldás,hogy minden addon egy külön gombot ad a toolbarra. Az igényesebbjét még ki is lehet kapcsolni, de a legtöbb ott rondítja az ui-t.

Ómájgád 2010.07.24. 14:00:33

Egyszerűen szerelmes vagyok az Opera könyvjelzőjébe. Lehet rendezni n+1 féle képpen, 3 féle nézet, csökkenő-növekvő sorrend.

Safari, FF, IE, Chrome könyvjelzője egy nagy rakás lágy tehénfos, ha kifejezhetem magam így.

Ómájgád 2010.07.24. 14:03:06

témánál maradva, ez a Bölcsek kövére c. filmre emlékeztet engem :). Anyád olyan kövér, hogy szobafestőt hív ha a körmét akarja kifesteni.

Ómájgád 2010.07.24. 14:06:17

megint úgy tűnik nem ment el, bocs a spam-ért

2010.07.27. 13:11:30

@Namelesske: A Chrome letöltésvezérlője több mint rettenet, már csak ez ok, hogy ne használjam. Ezen a téren még a Safari is messze túlszárnyalja, ott legalább beállítható, hogy letöltéskor kérdezzen rá, hogy melyik mappába töltse le az adott fájlt.
süti beállítások módosítása