Magyar Opera

Több oldal megnyitása gyorshívóból

Ha Operában egyszerre több lapot akarsz megnyitni, akkor erre több lehetőséged is van:

  • A könyvjelzőknél megnyithatod az egy mappában lévő füleket: a Könyvjelzők panelen jobb egérgombbal kattintasz a mappára, majd a megnyitást választod, vagy a Könyvjelzők menüben a Mappa összes elemének megnyitása pontot választod.

  • A könyvjelzők panelen a mappának azonosítót adsz meg (jobb klikk > Tulajdonságok alatt állítható be), majd ezt az azonosítót írod be a címsorba. Ezt az azonosítót beállíthatod akár kezdőlapként is.(Eszközök > Beállítások > Általános > Kezdőlap).

  • Megnyitod a kívánt oldalakat, majd elmented a folyamatot: Fájl > Böngészési folyamatok > Aktív böngészési folyamat mentése… Ezután megnyithatod őket a Fájl > Böngészési folyamatok > Böngészési folyamatok kezelése… menüpont alatt, vagy közvetlenül a Fájl > Böngészési folyamatokalatt, ahol kilistázza a lementett folyamatokat.

A folyamatok előnye a könyvjelzőkkel szemben az, hogy fülenként több beállítást is el tud menteni (nagyítás, illeszkedés, képek).

A folyamatok gyorsabban megnyithatók, ha a gyorshívó egyik helyéhez rendeljük őket hozzá. Nyisd meg az oldalakat, és mentsd el a folyamatot a fenti módon. Ezután már csak be kell írnod a folyamat elérési útját az egyik gyorshívóba.

Egy kis segítség az elérési út megadásához: A folyamatokat az Opera a profile/sessions könyvtárába menti .win kiterjesztéssel. Az opera:about Elérési utak > Lementett folyamatok sorában megnézheted, hogy ez a te gépeden pontosan hol található. Ha van benne szóköz, akkor a DOS-os nevét kell használni (vagyis maximum 8 karakter lehet). A nevet megtudhatod, ha megnyitod a parancssort (Windows gomb+r majd cmd), és beírod a következő parancsot:

dir /x

Ez kilistázza a könyvtárak nevét. Például a Documents and Settings DOS-os neve DOCUME~1. A többi szóközt tartalmazó könyvtár neve is hasonlóan néz ki, a könyvtár nevének első 6 nem szóköz karaktere, majd ~1.

Ne felejtsd el a .win kiterjesztést beírni az elérési útba.

A gyorshívó képe helyett a fenti kód jelenik meg, de könnyen berakhatsz bármilyen képet.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr231110903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

littlemat 2009.05.12. 06:16:17

Jó lenne, ha 10-ben már nem kellene trükközni, hanem lehetne egyből azonosítót megadni.

Karbonade · http://magyaropera.blog.hu 2009.05.12. 10:02:46

Nagyon sok funkció került be úgy, hogy már előtte is meg lehetett oldani trükökkel. Pl. tartalomtiltás, keresők készítése, fülek váltásának módja. Úgyhogy szerintem van rá esély :)

penge™ · http://www.thevenusproject.com/ 2009.05.12. 11:54:37

@Karbonade: A fülek váltásának módját hogy lehetett? Hátha van lehetőség az "Activate the next tab" bugjának házilag való javításához. :)

penge™ · http://www.thevenusproject.com/ 2009.08.29. 16:26:25

Arra van valami megoldás, hogy az ilyen módon megnyitott gyorshívók oldalait újratöltse megnyitáskor? Mert így a session-ban lévő oldalak eggyel korábbi állapotát rögzíti.
süti beállítások módosítása