Magyar Opera

Interjú az Opera igazgatójával

Az Opera elnök-vezérigazgatója, Jon von Tetzchner, nemrég San Diegoban járt, ahol válaszolt néhány fontosabb kérdésre.

Miért fizetne bárki is az Operáért, amikor vannak ingyenes böngészők is?

Az Opera egy gyors, hatékony és biztonságos böngésző, ráadásul kisméretű. Ha az Internet Explorert nézzük, a Microsoft nincs ösztönözve a termékük fejlesztésére, mivel rég magára hagyták, igazából már öt éve nem frissítették. Nekünk erős ösztönzésünk van az innovációra, válaszolnunk kell a felhasználók igényeire. Az olyan népszerű funkciók, mint a füles böngészés és a több ablak, amelyeket manapság a Firefoxban lehet látni, és amelyeknek a Microsoft is tervezi a beépítését a böngészőjébe, már évek óta elérhetőek az Operában.

Mennyire biztonságos az Opera?

Ha megnézzük a böngészők biztonságával foglalkozó weboldalakat, láthatjuk, hogy az Internet Explorer még mindig több megoldatlan problémát tartalmaz. A Firefoxnak ugyancsak van néhány ismert hibája, amelyeket még nem javítottak ki. Mi nulla százalékon vagyunk. Amint egy biztonsági hiba megjelenik, kijavítjuk. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy megoldatlan maradjon.

Tíz év után nyereséges még az Opera Software?

Igen. 1995-ben ketten indultunk 7.000 dollár tőkével. Sikerült elérnünk, hogy ez elég legyen az első néhány évben. Nem voltunk kiugróan nyereségesek, de annyit elértünk, hogy fennmaradtunk. 2000-ben elkezdtük fejleszteni a vállalatot, és jelenleg még mindig növekszünk. A bevételeink minden évben 30-50 százalékkal emelkednek.

Milyen az Opera piaci részesedése?

1 és 2 százalék között vagyunk a böngészőpiacon.

Szereti a szerkentyűket?

Igen, sok ilyenem van. A telefonomon természetesen az Opera mobilos változata fut. Gyűjtöm a 80-as évek számítógépeit is, akkoriban ezek még teljesen különbözőek voltak. Ebben az időszakban volt igazi innováció a hardver oldalon. Manapság a számítógépek jobbak és gyorsabbak, de mind egyforma. Sok számítógépem van már, amit szerettem volna, de nem engedhettem meg magamnak: Atari, Commodore, Amiga, Sinclair, Acorn. Olyan, mint egy múzeum.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr524789

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: simply click the following webpage 2018.02.09. 17:05:53

Nők, az egyéjszakás kalandokról - Online Szexshop

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dzsini 2006.03.10. 13:08:00

csak nekem tűnik úgy, hogy nem válaszolt az első kérdésre? :(

Karbonade · http://magyaropera.blog.hu 2006.03.10. 13:18:16

Elég furcsa válasz, az biztos :)

Dwz 2006.03.10. 13:18:57

Tipius PR duma. Mellebeszeles joreszt, de azt hosszan.

Karbonade · http://magyaropera.blog.hu 2006.03.10. 13:19:27

A 4. kérdésben például semmi mellébeszélés nincs :) Szerintem nem hosszú, másképp le se fordítottam volna. Nem tudom, nekem szimpatikus a tag.