Magyar Opera

Megjelent az Opera 46 stabil kiadása (46.0.2597.26)

A 46-os verzió nem hoz eget rengető újításokat, inkább a stabilitásra fókuszál. A fejlesztők az áprilisi állapothoz képest 35 százalékponttal kevesebb összeomlást mértek a felhasználói hiba bejelentések alapján.

A Reborn felület egyetlen említésre méltó újdonsága az, hogy az éjszakai mód kiválasztásakor a gyorshívó hátterét is sötétre színezi. A főmenü egyszerűsödött egy kicsit, mivel a Turbo kapcsolója átkerült a Beállítások -> Böngésző lapra. (A Haladó beállításokat is engedélyezni kell.) A felülettel kapcsolatban a leglátványosabb újdonságot a Macbook felhasználók kapták. A gép touchbarján ezentúl emojikat is meg lehet jeleníteni az Operával.

A motorháztető alatt két fontosabb funkció érkezik. Egyrészt végre Chromium szinten megoldották az animált PNG képek lejátszását. Másrészt szintén a motor részeként érkezik a background tabs throttling nevű technológia, ami jelentősen csökkenti a háttérben megnyitott fülek erőforrás igényét azzal, hogy átütemezi a lapokon futó scriptek végrehajtását. Ennek következtében csökken a böngésző energia felhasználása, és az aktív lap futtatása akadálymentesebb lesz.

Végül, mindenkinek kötelező jelleggel ajánlanám az Opera új TV reklámját. Igazi marketing csoda. :)

A 46-os verzió fejlesztését végigkövetheted a teljes változáslistában.

Letöltés: Windows, Mac, Linux

(A Linux i386 architektúra támogatása a 46-os verzióval megszűnt.)

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr6012613569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lacoka007 2017.06.24. 19:08:16

Üdv. Az opera mikor szinkronizálok, felülírja a régit, vagy visszaáll a régi szinkronizálásra? Mert van egy jó pár új jelszó, amit mentenék.

Nekomajin · http://nekomajin.wordpress.com 2017.06.25. 17:31:04

@lacoka007:
Ha egy adat már fent van a szerveren, akkor dátum szerint a legújabb lesz elmentve. Ha az adat új, akkor értelemszerűen hozzáadódik a szerver tartalmához.
süti beállítások módosítása