Magyar Opera

Operás kérdőív

A hétvégén indítottam egy kérdőívet, hogy a desktop blogos kommenteknél kicsit átláthatóbban felmérjem a kívánságlistát. A kérdőívben szereplő feature-öket elsősorban a desktop blogos előzményekből gyűjtöttem. Van köztük kisebb is, nagyobb is. Ha valami kimaradt, írjátok le kommentben, és bővítem!

Csodát nem kell várni, mert a kérdőív nem reprezentatív, meg egyébként is csak egy "rajongói alkotás", de a fejlesztőktől már érkezett visszajelzés. Majd meglátjuk, hogy volt-e bármi értelme.

Két fontos technikai dolog van. Az egyik az, hogy csak Google fiókkal lehet kitölteni. A rendszer a megadott válaszokon kívül nem naplóz semmit. Se user név, se IP. A későbbiekben lehet, hogy kinyitom, de szeretném megakadályozni a floodolást, amennyire lehet. Ezzel kapcsolatos a másik dolog. A válaszokat bármikor szerkeszthetitek, csak újra meg kell nyitni a linket. Ha új funkció kerül a listára, vagy csak megváltozott a véleményetek, bármikor lehet módosítani. A kérdőív kitöltése után az eddig beküldött válaszok összegzését is meg tudjátok nézni.

A linket szabadon lehet osztani. A cél, hogy minél több válasz legyen.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr6512451231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ap · http://premiumlivesets.hu 2017.04.25. 01:02:36

rss reader..
egyszerűen hihetetlen, hogy egy a weboldalak funkcióit támogatandó "program" miért nem a böngésző alapfunkciója 2017-ben egy böngészőben sem, max alibi szinten...

Zaphod · http://zzzzuuuppp.freeblog.hu/ 2017.04.25. 02:51:33

- Feedly kompatibilis rss reader,
- az a ... gyorshívó szinkronizálás (eskü, láttam működni ios+opera mini kombóval, egyszer)!
- gyorshívóba való hozzáadásnál miért nem a jelenleg megnyitott lapok jelennek meg ajánlottként (vagy alapértelmezetten)?
- miért veszett el az "összes lap bezárása" opció?
Üdv!

AtheIstván 2017.04.25. 15:08:06

Keresés az oldalon szöveg dobozát szeretném valahogy rögzíteni mondjuk úgy mint régen rögtön a címsor mellett. Extrának még ugyan ez csak keresés a youtubon.

Nekomajin · http://nekomajin.wordpress.com 2017.05.01. 13:00:55

Egy rövid összefoglaló az elmúlt 10 nap alapján:

- Eddig 79 válasz érkezett, ami szerintem nem rossz a körülményekhez képest. Illetve az egyik fejlesztő is pozitívan reagált a kezdeményezésre. Ez nem azt jelenti, hogy mostantól ez a kérdőív lesz a fejlesztési ütemterv, de figyelembe fogják venni az eredményeket. (Az eredmények egyébként publikusak. Ha megnyitjátok a linket, meg tudjátok nézni a diagramokat.)

- Hozzáadtam néhány új funkciót a listához, és párat pontosítottam. Aki már korábban kitöltötte, az ki tudja egészíteni a válaszait, ha újra megnyitja a linket.

- Továbbra is jöhetnek a javaslatok. Azt szeretném viszont kérni, hogy úgy legyenek megfogalmazva, hogy se nem túl specifikusak, se nem túl tágak. Jó lenne a lista méretét valahogy kordában tartani, ugyanakkor a túl általános kérések meg nem egyértelműek.

ap · http://premiumlivesets.hu 2017.05.10. 14:51:58

@Nekomajin: továbbra is a beépített rss olvasót javaslom..

ap · http://premiumlivesets.hu 2017.05.10. 16:43:53

@Nekomajin: igen, extension-nel. ami van, az egy nevetségesen gagyi alapfunkció ami leginkább dísz és használhatatlan, pont mint a history meg a bookmarks, amikre ki is tértél a kérdőívben..
rendezhetőség, csoportosíthatóság (kikapcsolása), betekintő, könyvtárfanézet, olvasott/nem olvasott állapotok, stb. pont mint régen és pont mint ezzel: addons.opera.com/hu/extensions/details/smart-rss/?display=en

Nekomajin · http://nekomajin.wordpress.com 2017.05.10. 16:56:25

@ap:
Oké, ezt így felírom a következő bővítésnél.

szentark 2017.06.03. 14:45:01

Sziasztok! Húúúúú! Biztos h, rossz helyen kérdezem, de a régi operás blogban volt egy olyan, h asztali böngésző segítség kérés! Nem találtam úgy hogy itt kérdezném meg : volt egy bővítmény , az IMAGUS! Óvodás korom óta Operás vagyok, :) ez volt az egyik kedvenc bővítményem.(ezt is ti ajánlottátok). Na ez most eltünt! Rámentem a letöltési oldalára ( 97e572bee9692acbd88571f49c074e24ffd9c03b.googledrive.com/host/0Bx8fnUCX4W2IUTNPT0s2eUFDQms/) sajnos az oldal is megszűnt. Megtaláltam helyette az új imagus-t. Nahát elég fapados. Az lenne a segítség kérésem, h hogyan tudnék magyar oldalakat hozzá adni a szűrőjéhez (programozási ismeretek nélkül)? :(

Nekomajin · http://nekomajin.wordpress.com 2017.06.04. 10:39:53

@szentark:
Most is van olyan. Bal oldalt a Segítség dobozban.

Nem hiszem, hogy van egyszerű megoldás a problémádra.

angyalpeter (törölt) · www.angyalpeter.hu 2017.11.01. 16:38:10

Vivaldi Browser Snapshot 1.13.1002.4 vivaldi.com/blog/snapshots/a-step-closer-to-1-13/
süti beállítások módosítása