Magyar Opera

Addon ajánló: Select like a Boss

Az új Opera egyik legidegesítőbb tulajdonsága, hogy a linkek szövegét nem lehet rendesen kijelölni. A régi Operában, ha oldalra húztuk az egeret, akkor a böngésző kijelölte a link szövegét, ha függőlegesen húztuk, akkor pedig megfogta a linket, amit így más helyekre, például a fülsávra mozgathattunk.

Az egyik fejlesztő szerint az új Operában azért így oldották meg, mert az átlagfelhasználók közül sokan nem értették, hogy miért jelöli ki a böngésző a link szövegének egy részét ahelyett, hogy elmozgatná az egész linket. Az indoklás érthető, az viszont már kevésbé, hogy miért nincs erre egy haladó beállítás.

Aki viszont hajlandó beáldozni néhány megabyte memóriát, az telepítheti a Select like a Boss addont, ami mindössze annyit csinál, hogy figyeli az egér mozgását, és eldönti, hogy kijelölni akarunk vagy linket mozgatni. Annyira jól működik, hogy a fentebb említett fejlesztő is használja.

A címsávon lévő ikont pedig nyugodtan kikapcsolhatjátok, mert csak egy kis névjegyet jelenít meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr807002443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tebi 2014.12.21. 22:45:01

Nagyon jó! Köszi. Kifejezetten idegesített, én valamiért jóval többször akarok kijelölni valamit egy linkben, mint azt jobbra-balra húzogatni (legalábbis így érzem), és már a kezdetektől zavart, hogy ez milyen nehézkes lett. Ennek ellenére soha nem gondoltam volna, hogy erre készül kiegészítő. Ezzel az ajánlóval ha csak egy nagyon kicsivel is, de könnyebbé tetted az életemet :D

Mesant 2014.12.23. 07:11:54

Ez tényleg profi, hiánypótló bővítmény!

Darkcomet 2015.01.06. 17:15:57

Off be.

Béta ágon androidra megjelent a mini 8. Mit ne mondjak. Valami überfasza lett.

Off ki.

sBc 2015.01.06. 19:56:25

Remélem Windows Phone-ra is frissítik!
süti beállítások módosítása