Magyar Opera

Opera 27 béta (27.0.1689.29)

A béta csatornára átkerült fejlesztések

  • Új navigációs sáv az új kezdőlapon (Jelenleg nem lehet oldalra vagy felülre rakni.)
  • Fül menü (Csak akkor jelenik meg a gombja, ha legalább 5 fül meg van nyitva.)
  • Újabb Chrome API-k.

A fejlesztői csatornán maradt fejlesztések

  • Könyvjelzők közötti keresés a címsávból
  • Csoportos könyvjelző műveletek
  • Szinkronizálás

Teljes változáslista

Letöltés: Windows, Mac

A Linuxos kiadás holnapra várható!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr596972789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pzm 2014.12.11. 11:54:41

Üdv!
Mac user vagyok. Nálam csak akkor jön a fül menü, ha már megtelt a fülsáv. Azután viszont nem tűnik el, újraindítás után sem. Nem mintha zavarna :)

- Cseresznye - 2014.12.11. 15:31:13

Annyira jó ez a baromkodás a jelszavakkal!
Hogy rohadnának meg vele együtt!

expa 2014.12.11. 16:43:32

@- Cseresznye -:

Ez új neked? Ezt monda a google már évek óta ha nem chrome-t használd :D

- Cseresznye - 2014.12.11. 18:07:20

@expa: Ja. Csak mostmár Chromium motorja van, és nem Presto, mint évekkel ezelőtt. Ráadásul a GDriveot is most újították meg.

Nekomajin · http://nekomajin.wordpress.com 2014.12.11. 19:45:34

@- Cseresznye -:
Nagyon jól tudod, hogy a Google eddig se feature test alapján figyelmeztetett, hanem a user agent stringet figyelte. Annak az üzenetnek semmi köze ahhoz, hogy működik-e a szolgáltatás az adott böngészőben, csak egy reklám, hogy használjad már inkább a miénket.

Sombre 2014.12.11. 22:50:12

Lehet lemaradtam valamiről ,mert szeptember végén használtam utoljára operát (mert váltottam Linuxra , arra pedig csak most jelent meg a stable, így feltettem másodlagos böngészőként) , de a szinkronizálás csak nálam nem működik ? Azt hiszem hogy a 23-mas verziónál amikor a szinkronizációt a flags-ben engedélyeztem akkor a gyorshívót tudta szinkronizálni , most pedig ez nem műkszik.

- Cseresznye - 2014.12.12. 00:43:50

@Nekomajin: Ja. De csak az Operánál írja ki.
Felőlem azt figyel amit akar, de akkor is nevetséges.

Nekomajin · http://nekomajin.wordpress.com 2014.12.12. 01:53:43

@Sombre:
Változozz a szinkronizálás. Jelenleg csak a könyvjelzőket és a megnyitott füleket szinkronizálja, de még azt is engedélyezni kell a flags-ben.

@- Cseresznye -:
Fejezd be a trollkodást!

- Cseresznye - 2014.12.12. 15:01:51

@Nekomajin: Tudom, tudom, csak szépet és jót lehet írni az operáról!
Dicsőítsük, boruljunk le!
Éljen Iljics!

Nekomajin · http://nekomajin.wordpress.com 2014.12.12. 16:40:35

@- Cseresznye -:
Százszor meg lett már beszélve, hogy ez nem az Opera hibája. Ez ellen az Opera csak úgy tud védekezni, ha a Google oldalain más böngészőnek hazudja magát. Viszont minden szolgáltatás működik, ezért amit csinálsz, az pusztán trollkodás.

- Cseresznye - 2014.12.12. 21:57:36

@Nekomajin: Az hát. Trollkodás.
Bocsáss más meg bammeg, hogy én eddig nem találkoztam ezzel a problémáva - talán valamikor évekkel ezelőtt.
Minnyá megyek is és arconköpöm magam.
.
De idevehetném azt az okosságot is, hogy a Mélyen Tisztelt Opera Szoftver a jobbklikkes menüben kurva ügyesen kijelöli, hogy helyesírás ellenőrzés bekapcsolva, nyelve magyar, aztán nem csinál lófaszt sem, mert a beállítások alatt gyönyörűen látszik, hogy nincs szótár telepítve!
Ez aztán a kibaszott logikus dolog ám!
Na, akkor trollkodtam megint egyet, lehget örülni.
Tiszteltetem 6-ik Opera Elvtársat!

penge™ · http://www.thevenusproject.com/ 2014.12.13. 01:28:56

@Nekomajin: Szerintem senki nem mondta, hogy az Opera hibája lenne.

Maximum közvetetten, mert anno, amikor még az ősi norvég tradíciók szellemében még az egyszerű maszkolást is ördögtől valónak tartották, mert hát mi történik, ha véletlenül az 1%-os részesedés (ami egyébként anno 2,5 volt, de mára sikeresen ledolgozta magát 1,6-ra, amiből 0,5 csak a Mini) még csökken amiatt, hogy a sok gyökér oldalon gyárilag maszkolja a böngészőt az Opera.

Akkor azzal érveltek, hogy mivel a Presto eltérő, ezért idővel problémák lehetnek abból, ha más böngészőnek látja xy oldal és nincs rá apparátus, ami folyamatosan figyeli ezt a dolgot.

Most gyakorlatilag egy fork lett az egész, ahol még a GUI-hoz is alig nyúltak hozzá, de ott kell lenni annak a nevetséges OPR-nek az amúgy minden másban Chrome-hoz hasonlító User Agent-ben.

OPR-nek, mert az "Opera" név teljes hosszúságában kiírva az User Agent-ek világában már amolyan BAR listás... Hát úgy tűnik, hogy a rövidített változat sem kerülhette el a végzetét.

Igazi epic fail (a szomorú és nem a vicces fajtából), hogy a legkisebb böngésző (miután az alapjait adta fel, ami által más volt, mint a többi) most szinte egy ikont, egy nevet és pár formális apróságot leszámítva klónja lett a nagy G-nek, de még mindig ő az EGYETLEN(!!!) akit kiközösítenek. Már lassan az IE-vel szemben is elnézőbbek.

A böngészők svájcibicskájából eljutottunk a böngészők nemecsekjéig.

Nekomajin · http://nekomajin.wordpress.com 2014.12.13. 09:38:30

@penge™:
El is morzsoltam egy könnycseppet, olyan szomorú.

De akkor most szerinted az Opera hibája, vagy nem? Csak mert az első két mondatod pont ellentmond egymásnak. Akkor most hogy van ez?
(Zárójelben jegyezném meg, hogy szép ez a köpönyegforgatás is, amit művelsz. Amíg az Opera volt a kedvenced, addig ők voltak a hősök, akik kiállnak a szabványok mellett és a Google ellen. Most, hogy utálod őket, rögtön ők a hülyék, hogy ugyanazt csinálják.)

penge™ · http://www.thevenusproject.com/ 2014.12.14. 10:07:00

@Nekomajin: Nincs semmilyen ellentmondás. Egyrészt attól függ, honnan közelíted meg (ahogy az emberek között is megoszlik a vélemény, hogy pl. a tolvaj-e a 100%-ban a hibás, vagy az, aki részegen, éjjel, egyedül egy köteg húszezressel, "gazdag vagyok"-ot dalolászva ment végig a nagykörúton, esetleg százalékos arányban).

A Google nyilvánvalóan rühelli az Operát. Mindenkinél jobban. Az Apple és a Microsoft (még ha utóbbiaknak jobban meg is bökte a csőrét a ballot screennel) csak szimplán semmibe sem nézte őket, de a Google kifejezetten gyűlöli.

Kezdetben ez még ráfogható volt arra, hogy féltek tőlük, mert képzelj el egy olyan alternatív világot, ahol a Presto legalább 99%-ban kompatibilis. Pár apró formalitás kellett volna (nem címsorstring kiherélés meg ilyesmi), hogy az átlagfelhasználók se zavarodjanak össze és semmi sem menthette volna meg őket a világsikertől.

De most, hogy egy fork lett az egész, már az egész tervnek annyi, nem jelentenek még távoli, elméleti veszélyt sem a Google-ra. Viszont a múltjukat nem tudják eltörölni.

Azt pedig soha nem mondtam, hogy hősök, amiért tessék-lássék foglalkoztak a browser.js-sel, az override_downloaded.ini-vel pedig még annyira sem.

Ettől függetlenül megvédtem a Prestot, amikor elkezdték fikázni, mert az tényleg egy szabványkövető motor volt, nem egy olyan, aminél marketingbullshit az egész.

Már akkor mondtam, hogy valami olyasmi kellett volna, hogy akkor lett volna egy másik browser.js és egy másik override_downloaded.ini, ha kell, akkor előlektorált közösségi alapon, hogy ne userscripts.org-ról és máshonnan kelljen összevadászni a megoldásokat és az lett volna benne a közös, hogy az ezzel javított oldalak valamilyen jól észrevehető, de mégis diszkrét módon jelzik a felhasználóknak, hogy javítva lettek és a bővebb infóra kattintva feljött volna a részletes diagnózis, hogy itt meg itt meg itt el lettek cseszve.

A sima browser sniffinges oldalaknál pedig pár diszkrét hasonlattal megtűzdelt összefoglaló, hogy anno Hitler is így kezdte...

expa 2014.12.15. 11:24:51

@- Cseresznye -:

Nem tudom miről beszéltek. Tökéletesen működ a magyar helyesírás ellenőrző, csak tudni kéne bekapcsolni rendesen. Most próbáltam, és kijavítja a hibákat. A legújabb OPERA van fent.

- Cseresznye - 2014.12.15. 18:29:46

@expa: Akkor talán olvasd el amit írtam.

Mihics Zoltán (Med1on) 2014.12.17. 15:14:37

"Last update for Opera stable in 2014 – 26.0.1656.60"

Ezek alapján ez a béta már nem stabilizálódik idén.

- Cseresznye - 2014.12.18. 12:27:22

És akkor tényleg nincs mód egy gép újratelepítés után a mentett jelszavakat visszanyerni?
süti beállítások módosítása