Magyar Opera

Fontos összeomlás javítások (b2040)

Ismert hibák:

  • Fraud protection nem működik megfelelően
  • Frissítések keresése bejegyzés hiányzik a Mac buildekben
  • Az egyedi keresők összekavarodhatnak frissítés után
  • Lecsípett dialógusok Linux/FreeBSD alatt
  • Néhány gyorshívó elem másodpercenként frissül ha 11.10-2020 és 11.10-2025 között frissítettünk: A stabil változatokra nincs hatással, tehát nem lesz rá javítás. Vagy kigyomláljuk a speeddial.ini-ből a Refresh sorokat, vagy töröljük az egészet és csinálunk újat.

  • Változások listája (Windows):

  • Javítva pár probléma, amely összeomlást okozott indításkor és a telepítőben.
  • Letöltés (Opera 11.10 b2040) a jobboldali menüből.

    A bejegyzés trackback címe:

    https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr182738620

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    vlevi 2011.03.14. 16:50:19

    Sajnos a "féligmeddig betöltődő" oldalakat, és a makettinfo.hu oldalon a fórumok problémáját nem javítja :(
    Mást pedig nem is néztem...

    RaidX 2011.03.14. 17:10:04

    Nekem kezd nem bejönni az Opera sok újítása. A spéddial sorrendjét hogy tudom visszaállítani az általam kedvelt sorrendre. Nagyon akkurátusan rám-erőlteti az ő elképzelését. Ettől fontosabb dolgokat kellene nekik megoldani!

    penge™ · http://www.thevenusproject.com/ 2011.03.14. 18:01:41

    @RaidX: Nekem 9.5-től az apróbb pozitívumokat leszámítva folyamatosan zuhan a szememben. És ez az új gyorshívós felesleges időhúzás (fejlesztenék inkább a HW vegát) sem segített, amelyben az egyetlen jó, hogy most már trükközés nélkül is megváltoztatható a title. De a többi vagy értelmetlen (scrollozható felület, zoom)
    vagy egyenesen idegesítő (zoom újratöltődés, hülye thumbnailgenerálás, túl sok üres hely, túl kicsi és homályos gyorshívóképek, skin.ini konfiguráció hiánya)

    És ami a slusszpoén, hogy ahelyett, hogy megfogadták volna a userek tömegének a kérését és az egyedi cím mellé egyedi gyorshívókép lehetőséget rendelnek és ennyi (esetleg a többi kísérleti fícsört lehetővé teszik OPCIONÁLIS alapon), addig ennek csak a felét teljesítették és köré írtak egy csomó baromságot.

    Aztán lehetne még filozofálni, hogy mit csinálhattak volna ehelyett, aminek legalább százszor ennyi felhasználó ürült volna (új HTML5 implementációk, előbbrehozott HW vega, oldalspecifikus dolgok bővítése, valamint ha már megosztó funkciókról van szó:

    - opcionális autostack
    - opcionális autosize
    - opcionális autofill

    Csak az a probléma, hogy ha az Opera 8.x (a maga idejében(!)) 10/10-es böngésző volt, a 11.10 pedig 6/10-es, akkor a Firefox 3/10-es, a Chrome 1/10-es az IE9 pedig 2/10-es.

    Szóval a választásom (sajnos) még mindig egyértelmű.

    Próbálom gyakorolni a számítógépes buddhizmust (avagy a fícsörök utáni vágy és ragaszkodás leküzdését), de nem nagyon jön össze.

    fatal 2011.03.14. 18:30:32

    Sajnos egyre szarabb az egész, ez a gyorshívó is szánalmas, pedig lennének ötleteim mit lehetne fejleszteni még...

    - opcionális autofill
    - hw gyorsítás
    - whitelist és normális felület a gyári reklámblokkolóhoz, esetleg div szűrés lehetőségével hogy ne kelljen kiegekkel szarozni

    etc a lista folytatható még :)

    ap · http://premiumlivesets.hu 2011.03.14. 19:08:59

    most lehet hogy én vagyok problémás, de ki ne sz@rja le a hw gyorsítást? megy érte a rinya hónapok óta, vakítják a népet az ie-nél meg a chrome-nál de az égvilágon semmi gyakorlati haszna nincs... sehol egy oldal a buta akváriumon kívül ami kihasználná, sehol semmi olyan dolog ami miatt az egész értelmet nyerne... csak megy rajta a rágózás mintha valami eszement jó dolog lenne.
    ne keserítsetek már el hogy itt is mindenki ennyire rajta van ezen a hype-on.
    lehet belőle elvi kérdést csinálni hogy hú az opera elsőként és most lemaradt, de senkit nem érdekel... a felhasználók 99%-ának az első kérdése amikor meglát egy operát az, hogy a gyorshívó (amitől leesik az álluk h hűdejó) elemeit hogy lehet bővíteni rendezni stb.
    senkinek nem az az első kérdése, hogy "a grafikus kártyám processzorának teljesítményét kihasználja-e tehementesítve a cpu-mat miközben netezek??"

    ne szomorítsatok már el..

    ap · http://premiumlivesets.hu 2011.03.14. 19:10:13

    tiszta 3d tv szitu... bedobtuk a levesbe mert hangzatos csak épp értelme nincs...

    gumicsont...

    MosoMasa 2011.03.14. 19:29:07

    @ap: Ahogy mondod! Maximálisan!

    penge™ · http://www.thevenusproject.com/ 2011.03.14. 19:50:45

    @ap: 1: Idő kell, amíg kihasználják majd, de előbb-utóbb elkerülhetetlen.

    2: Már most is sok helyen. Például indítsd el egy CPU igényes valamit (tömörítés, videókódolás), majd nézz meg Chromiumban és Operában 1-1 HTML5-ös YouTube videót 720p-ben.

    Operában még a 360-as is akadozik, Chrome-ban a 720p-s teljes képernyőn gyönyörűen megy.

    ap · http://premiumlivesets.hu 2011.03.14. 20:06:19

    @penge™:
    1. előbb utóbb... de rendes gyorshívóra már eddig is igény volt, nem csak majd vmikor.

    2. ez hülyeség már bocs. ezzel a gőzzel akkor indíts el egy olyan konvertálót ami kihasználja a vga-t és utána indíts el egy chrome-ot... jobban fog szaggatni mint az alap opera. ennek így nincs értelme. nincs észnél az az ember aki tömörít, konvertál, majd csodálkozik h közben akad a fullhd film a böngészőben.

    penge™ · http://www.thevenusproject.com/ 2011.03.14. 21:04:57

    @ap: 1. A "rendes" fogalmát különbözően értelmezzük. A régi használható volt, a mostani tele van zavaró tényezőkkel.

    2. Írhattam volna helyette bármit. A lényeg, hogy kihasználjuk a multitasking előnyeit és például miközben valamit csinál a gép a háttérben elüssük az időt mondjuk egy HD film nézésével. És 2011-ben miért ne tegyük ezt online streaming formájában?

    ap · http://premiumlivesets.hu 2011.03.14. 21:57:02

    @penge™:

    1. a régi final volt ez snapshot :)

    2. még mindig nem értek egyet Veled :) az ie-nek elég sz@rul állt a szénája a 6-7-8 után így kénytelen volt valami "nagyot" villantani amire harapnak... ez lett a hw gyorsítás. hangzatos, trendi, "egyedülálló". a chrome-nak kell az összes új fícsör amin a nép csámcsoghat és a 0 böngészőjét trendivé teheti... ezért lettek skinek addonok és hw gyorsítás is. egyszerű szemfényvesztés. hozhatsz más példát, de az emberek 99%-a a büdös életben nem fog videót tömöríteni és közben fullhd-ben streamelni... a böngészők meg nem a felhasználók 1%-nak készülnek. majd akkor ha a webshopok 3d virtuális túra keretében ábrázolják mit veszek le a polcról, és rakom az előttem tolt bevásárlókocsiban akkor talán... talán szükség lehet hw gyorsításra böngészőkben. addig csak bohóckodás a különböző vizuális, zenei meg képvetítő effektekkel..

    Jail 2011.03.14. 21:59:37

    Penge!

    Én már végeztem az Az Oprával azért még nem örökre majd vissza térek a 11.50-re ha végleges lesz.Szia Opera!Hajrá IE9 és Google chrome

    ap · http://premiumlivesets.hu 2011.03.14. 22:02:11

    @Jail: a chrome-ot még csak csak megértem... nade ie9???

    Jail 2011.03.14. 22:06:53

    Hát nekem nagyon tetszik az I9 kibaszott gyors számomra és nem trendi bendike vagyok az opera hagyne mondjam alig tudom kivárni,hogy betöltsön egy oldalt más böngészővel meg nagyon gyors .És nem azér használom mer Hw van bennük.11.50-net néztem végre hála az is ilyen gyorsan tölti be az oldalakat.

    Jail 2011.03.14. 22:07:39

    De még az nagyon messze van 11.50-finalra lép pfffffffffffffff

    penge™ · http://www.thevenusproject.com/ 2011.03.14. 22:25:35

    @ap: Mi bajod az IE9-cel a Chrome-mal szemben? Azon kívül, hogy IE és azt divat fikázni?

    Szvsz az IE9 okosabb, a Chrome-ban pedig csak a motor ér valamit, de ott is vannak hiányosságok. Például a sokak által kedvelt Ghostery is hol blokkol, hol nem, éppen a buta eseménykezelő miatt.

    ap · http://premiumlivesets.hu 2011.03.14. 22:25:46

    @Jail: néhanapján amikor kénytelen vagyok elindítani falramászok a sok biztonsági figyelmeztetésétől meg úgy általában az új figyelmeztetési rendszerétől. Arról nem is beszélve, hogy ha valamiről úgy gondolja veszélyes tartalom akkor konkrétan több órás filozófiai csatát kell vele vívnom mire meggyőzöm hogy nem veszélyes és szeretném megnyitni. (értsd biztonsági szintek, tartalomblokkolás engedélyezés macerás beállítása)
    számomra az a böngésző már túl hülyebiztos és ez sokkal inkább hátrányára vált mint előnyére. azt megértem h a hülyéknek ez kell, de ennyire azért nem tartom magam hülyének -> ez már nem az én böngészőm.

    ap · http://premiumlivesets.hu 2011.03.14. 22:35:08

    @penge™: pont leírtam Jail-nek. Nálam egy böngésző akkor jó ha kényelmesen tudom használni úgy, hogy tudja amire szükségem van. Az Opera sem tökéletes ez tény, de a többi még ennyire sem. Ha sorrendet kéne felállítanom akkor

    1. Opera
    2. Chrome (egyszerű gyors, nem akadékoskodik)
    3. IE9 / FF4 ezekkel már több a gond mint amennyire jók
    4. Safari (windowsra egy kész csődtömeg)

    Ennek megfelelően ha valami nem megy Opera alatt a Chrome az első amit felnyitok. Elindul egy mp alatt nem kérdez betölt, megjelenít lejátszik majd kilép.

    Az IE9 annak ellenére h nem portable mint az összes többi böngészőm szöszöl, elindul, figyelmeztet, majd végre rányithatok a tartalomra, ekkor újra kérdez figyelmeztet stb...
    Az FF egy év mire magába szív mindent, (igaz ez talán betudható a portable-nek is) és még mindig nem valami gyors.
    A Safari 15 év mire elindul, konkrétan ha elindítom először a Safarit majd utána az összes többit akkor az összes többin már mind netezek amikor a safarinak bejön a futókörnyezete. A címsorba még nem tudok írni, még 1-2 perc mire betölti a gyorshívókat és a többivel akár már egy banki utalást is megcsinálok, mire a safariban eljutok odáig hogy egy url-t beírhatok.

    Nem azért fikázom az IE-t mert szokás, hanem azért mert nekem nem jön be. Fényéveket fejlődött, de csak magához képest. Mint mondtam engem a hw gyorsítás nem izgat így igazából nem látom mit kéne méltatni az ie9-en. hülyebiztos tömegböngésző. számomra inkább használhatatlan mint használható.

    cousin333 · http://magyaropera.blog.hu 2011.03.14. 22:37:33

    @Jail: Nyilván mindenkinek megvannak a saját tapasztalatai, de azért akad itt pár furcsaság.

    Egyrészt az nem normális, ha az Opera jóval lassabban tölti be az oldalakat, mint a többi. Másrészt még furcsább, ha a WebGL előzetesed meg gyors, tekintve, hogy a benne lévő Presto verziója valahol a 11.01 és a 11.10 között van, inkább az előbbihez közelebb. Az egyetlen plusz a HW gyorsítás. Én a helyedben tennék egy próbát a 11.01-el és a 11.10-el, új, friss hordozható telepítéssel.

    cousin333 · http://magyaropera.blog.hu 2011.03.14. 22:46:49

    @ap: Én is egyetértek a sorrendeddel: IE, mert benne van az oprendszerben. FF-re, de főleg a Safarira az igaz, hogy nem tudok felhozni egyetlen érvet sem a használatuk mellett. FF-re még talán ott van az oldalkompatibilitás, meg a kiegészítők, de utóbbiakkal sosem voltam barátságba, nekem egyszerűen túl sok idő volna jól belőni az egészet.

    Operához is elérhetők ilyesmik, jelenleg egyetlen egy van telepítve, a YT letöltő, de egy kezemen meg tudnám számolni, hányszor használtam. (userJS-el, userCSS-sel dettó így voltam/vagyok).

    Ami a HW gyorsítást illeti: én látom értelmét, még ma is. Nézd meg például a görgetés finomságát IE9 alatt, mondjuk 140%-os nagyítás mellett. Teljesen sima, ami az Operáról pl. nem mondható el azonos körülmények mellett.

    Ugyanakkor pláne az Operánál fontos jellemző, hogy nem csak az oldalt, hanem a teljes GUI-t gyorsítja, ami gördülékenyebb, folyamatosabb működést eredményez(het. A kiadott előzetesen sajnos ezt még nem látom.)

    ap · http://premiumlivesets.hu 2011.03.14. 22:56:35

    @cousin333: felnyitottam, megnéztem 1 pont Neked. Hozzátartozik hogy egyrészt nem nagyítgatom az oldalakat, másrészt 100%-on nekem meg az Opera görgetése tetszik jobban :) emellett nekem egy görgetésre 5-öt ugrik az egér és amíg vissza nem állítottam 1-re nem láttam számottevő különbséget, de tény h kicsinyításkor nagyításkor 1-es ugrásnál az ie szebb.

    ap · http://premiumlivesets.hu 2011.03.14. 23:04:23

    @cousin333: de ha már teszt, most állítgattam a sorugráson, és nem mindig az ie szebb, pedig ha ez a hw gyorsítás akkor talán elvárható volna, feltéve ha az ie egyáltalán gyorsít nálam hardveresen. nem mellesleg maga a zoomolás folyamata az operán lényegesen szebb.

    ja még egy fontos infó:
    Opera: 11.01 / 1190
    IE9: 9.0.8080.16413
    VGA: ATI Radeon HD 4200

    fatal 2011.03.14. 23:19:33

    @ap: Neked, amit művelnek az rendes gyorshívó? Ez a hulladék ahol értelmetlenek a bélyegképek mert logoképet meg mittudomén mit rak oda és okádék hányás az egész?:D

    ap · http://premiumlivesets.hu 2011.03.14. 23:33:53

    @fatal: nekem ez egy fejlesztés közbeni kiadás ami (remélhetőleg) messze van a véglegestől. nem értem mi a probléma vele. ha így marad akkor baj lesz... de az sem jó ha nem nyúlnak hozzá.

    Imurai 2011.03.15. 00:58:28

    Idáig nem láttam fícsört, amit élhetővé ne tettek volna véglegesig...

    Chuck Boung Ace Eck 2011.03.15. 08:31:47

    A gyorshívót elrontották (legrosszabb esetben marad a szórakozás a thumbnailekkel), de azért nem váltanék böngészőt:)

    Egyébként az FF4RC egészen gyorsan indul. 2. böngészőnek éppen megfelel

    Jail 2011.03.15. 11:13:21

    Sziasztok!!!

    Hát fiúk össze kötheti a nadrágját az opere Ie9-ügybe :D

    Dzsini 2011.03.15. 14:45:00

    ....és március 15-én a 2042-es build elérkezésekor befagyott a pokol:

    Changelog
    CORE-1 (Missing support for SOCKS proxy) - javítva.

    MosoMasa 2011.03.15. 15:14:14

    @Jail: Azaz, összekötheti mi?... hogy hasraessen...?

    Mihics Zoltán (Med1on) 2011.03.15. 15:28:39

    @Dzsini: Ez lett a béta verzió.

    Verzió
    11.10 beta

    Összeállítás
    2042

    cousin333 · http://magyaropera.blog.hu 2011.03.15. 16:38:51

    @Med1on: Lehet, de azért ne vegyél rá mérget.
    süti beállítások módosítása