Magyar Opera

Partnerek importálása Operába más levelezőből

Visszatérő kérdés az Operával kapcsolatban, hogy hogyan lehet más levelezőből beimportálni az ott használt címeket (amikre sajnos nincs magyar nyelvű általános fordítás, mindenütt máshogy nevezik őket: címjegyzék, partnerek, címtár, kapcsolatok, kontaktok, stb.). Az Opera képes egyes levelező rendszerek (főleg Outlook) adatait betölteni, de ha csak a partnereket szeretnénk áthozni, akkor arra nincs mód az Operában, mivel csak egy másik Operából tudja ezt elvégezni.

Ez egy komoly hiányosság szerintem, de mivel sokaknak hiányzik, van rá megoldás is. A coOpera nevű program képes sok ismert levelező címjegyzékét betölteni és Opera formátumra átalakítani, amelyet már könnyedén importálhatunk Operába is.

A használat a következő:

  1. Exportáld ki a címlistát a régi levelezőből csv formátumban (ilyet tud az Outlook, Google, Yahoo levelezője is).

  2. Indítsd el a coOpera programot, válaszd ki benne a levelező rendszert (Outlook, Google, Yahoo), majd az előbb elmentett .csv fájlt.

  3. Mentsd el az adatokat Opera formátumba (egy .adr fájlba).

  4. Az újonnan készített adr fájlt importáld be Operába (a menüben Beállítások > Importálás és exportálás > Opera partnerek importálása).

Letöltés

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr141949429

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Partnerek importálása Operába más levelezőből 2010.04.25. 10:02:06

Visszatérő kérdés az Operával kapcsolatban, hogy hogyan lehet beimportálni más levelezőből beimportálni az ott használt címeket (amikre sajnos nincs magyar nyelvű általános fordítás, mindenütt máshogy nevezik őket: címjegyzék, partnerek, címtár, kapcsolat…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

penge™ · http://www.thevenusproject.com/ 2010.04.25. 09:06:39

Ez a tipp épp jókor jött. :) Azért bedobhatod Hallvord linkjét is, hogy ha valaki nem akar egy alkalom miatt telepíteni, akkor online is el tudja végezni a konvertálást.

lecko 2010.04.25. 10:59:32

Köszi mindkettőtöknek! Nagyon hasznos, már régóta keresem.

beef 2010.04.25. 13:22:42

Karbonade, egy picit sok lett a felvezető szövegben az "Opera" szó, fele ennyivel is értelmes marad a mondat :)
A "beimportálni" is eggyel többször szerepel mint kellene.

awking 2010.04.25. 13:41:11

Oda-vissza is működik? Ha például Gmailre akarom az Opera partnereket importálni CSV-ben?

Itt lenne már az ideje, hogy a partnerlistát is lehessen szinkronizálni két asztali Opera, és/vagy Mini/Mobile között. Mivel a minialkalmazásokat mobilra is lehet telepíteni, így lenne egy bárhol naprakész, külön is indítható címjegyzék.

Értem én, hogy sok dolguk van, de abból a 700(vagy mennyi?) fejlesztőből senkinek nem jutott még eszébe ilyesmi? Had ne nekem keljen már állandóan a telefonszámokat, email címeket külön beírogatnom, vagy a fájlokat másolgatnom. :)

iGor (Apple fanboy #49756) 2010.04.26. 19:31:59

@awking: ezzel szoktam átvinni googlemailre: my.opera.com/kusicsk/blog/2009/04/17/transfer-opera-address-book-to-gmail-in-4-easy-steps
A srác egyszer elküldte a forráskódot, amiben benne van a vissza irány is, de azt nem tudtam használni. Annyira nem is fontos.
Az opera link meg egy vicc a többi szinkronizáló programmal összevetve.

expa 2011.03.06. 21:56:23

Sziasztok! Ez a coOpera 1.1.0 link nem működik. Nincs egy olyan hely ahonnan le tudom tölteni? Amúgy thunderbirdből nem tudom áthozni a leveleket mert valami prepf.js fájl akar importálni az opera ilyet pedig nem tudok menteni thunderbirdből. Hogyan lehet ezeket? :)

Karbonade · http://magyaropera.blog.hu 2011.03.06. 23:08:10

@kazsmerlaca: szerintem ezt nem kell menteni, hanem alapból ilyenben tárol. Keress rá erre a fájlra a Windows profilodban.

expa 2011.03.07. 09:11:38

Köszönöm a választ!
Ez a coOpera nem támogatja a thunderbirdből kivitt csv fájlt így még mindig nem tudom a címlistát áthozni :(

Az opera levelezőt szeretném használni de jópár dolgot nem értek benne, a kérdéseimet hol tudnám feltenni? Köszönöm :)
süti beállítások módosítása