Magyar Opera

My Opera: a 3 és fél milliós kihívás

Talán legtöbbetek ismeri már az Opera közösségi oldalát, a My Opera-t. Itt - a többi ilyen jellegű oldalhoz hasonlóan - lehetőséged van saját blogot írni, fotókat megosztani vagy éppen fórumokban beszélgetni.

A My Opera tagság annyiban különleges, hogy nem kell ahhoz blogger hajlamúnak lenned, hogy regisztrálj. Az Opera két remek funkciója, a Link és a Unite ugyanis szintén My Opera tagságra épül. Noha az utóbbi időben intenzíven fejlesztik, és sok újítás került bele, nyilván ezek a funkciók is alaposan hozzájárultak ahhoz, hogy a tagság mostanában dinamikus növekedésnek indult.

Erre jellemző adat, hogy alig két éve számolhattunk be az egymilliomodik tagról, noha az oldal már 2001 óta elérhető. A második millióra már csak másfél évet kellett várni. Mindez az idei év elején következett be, aki pedig ellátogat a főoldalra, az láthatja, hogy kicsivel túl is léptük a 3 millió regisztrált tagot!

Talán a fejlesztők is átaludták kicsit a nevezetes eseményt, vagy csak mostanra készült el a technikai háttér, mindenesetre kijelölték a következő "nagy esemény" keretszámát, ez pedig a 3 és fél millió. Hogy az újonnan érkezőknek jobban megérje regisztrálni, és a régi tagokat is motiválják új emberek gyűjtésére, a fejlesztők megígérték, hogy a nevezetes létszám elérésekor az eddigi 1 GB-os ingyenes tárhelyet megduplázzák. Innentől tehát minden tag 2 GB ingyenes netes tárhelyhez juthat az Opera jóvoltából.

A jelenlegi ütem mellett ez a jövő év legelejét jelentheti. Persze a folyamat gyorsítható, ha te is minél több embert meg tudsz győzni a belépés hasznosságáról. Szerintem ez nem is lesz olyan nehéz, mert, mint azt a bevezetőmben már említettem - a "szokásos" közösségi funkciókon felül komoly ingyen tárhely és szinkronizációs lehetőség is jár vele, nem is beszélve a neves dátumig várhatóan elkészülő Unite-ról.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr771443164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Abydos · http://abysan.com/blog 2009.10.11. 22:03:52

Jól esne az a 2 Gigabájt, már csak a tudat is :) Bár még az 1 et sem használom ki, bátrabban töltögetnék fel.

cousin333 · http://magyaropera.blog.hu 2009.10.11. 22:06:37

@Abydos: Ja, én is ezért nem szoktam feltöltögetni, hogy nehogy elfogyjon. Jelenleg <5%-on vagyok... :)

penge™ · http://www.thevenusproject.com/ 2009.10.11. 22:32:41

Azért ehhez az is hozzájárult, hogy nincs account törlési lehetőség...

A 2 gigás tárhely viszont nem rossz, amúgy mekkora a max fájlméret, mert nem találtam erre utaló infót.

OFF: Amúgy ha ennyire el vannak eresztve tárhellyel, akkor nem tudom miért nem rakják be a Link-be az egész profilt. Szvsz a legbonyolultabb része az lenne, hogy szét kéne hozzá szedni az operaprefs.ini-t, kigyomlálni belőle az OS specifikus infókat, amit egy külön fájlban tárolna, ami nem kerül szinkronizálásra.

Egyszer kerülnék csak egy évre Tetzchner székébe, úgy megreformálnám az Operát, hogy még a FF fanok is átpártolnának, mindezt kamu marketinghadjárat nélkül. :D

Soockit van Dalen 2009.10.13. 15:20:40

Sziasztok!

Tudjátok esetleg, hogy miért nem tudok belépni a my.opera.com oldalra. Elküldtem az új jelszót, de azzal sem tudok belépni!

Firefly84 2009.10.13. 17:37:44

Hopsz, bocs hogy ide, de: a mai nap valamit befrissített a Google, így az Adwords azzal fogad, hogy: We're sorry, the new AdWords interface does not work with Opera. We recommend using Firefox 3, Internet Explorer 8, Safari, or Chrome to manage your AdWords campaigns. Learn more.

Az Analytics meg ugyan működik, de hiba-hiba hátán... Ez most vajon marad így?

Karbonade · http://magyaropera.blog.hu 2009.10.13. 19:31:13

@Soockit van Dalen: Próbáld törölni a sütiket, régebben nálam is csinált ilyet.

penge™ · http://www.thevenusproject.com/ 2009.10.21. 14:41:24

Most nézem csak jobban ezt a tárhelyet. Elég fapados, ha már tervezik a bővítést, nem ártana neki valami jobb kezelőfelület. Elsősorban checkboxok, több fájl, illetve könyvtárak feltöltésének lehetősége, fájlok áthelyezése, duplikátumkereső, felülírás figyelmeztetés (override, rename, cancel gombokkal).

Ehhez kapcsolódóan az Opera fájlkezelőjével és FTP kliensével összekötni. Milyen jó lenne oldalsávon az opera:drives, FTP-n a fájlkezelő (vagy bármilyen tárhely), aztán húzogatni a fájlokat.
süti beállítások módosítása