Magyar Opera

Hamarosan megújul az Opera designja

Legalábbis erre utal, hogy az Opera alkalmazta Jon Hicks designert, aki designer körökben már meglehetős ismertségre tett szert a kiváló munkáival. Jon szinte minden területen be fog segíteni, így ő lesz a felelős az asztali Opera, a minialkalmazások, valamint az Opera Mini és az Opera Mobile megjelenéséért is, de az Opera „macesítésében” is részt fog venni.

A Hickdesign oldalán Jon már korábban is foglalkozott az Operával (eléggé kritikus hangnemben), összehasonlítva az Opera és a Firefox megjelenését maces környezetben. Elmondása szerint már alig várja, hogy megvalósíthassa az Operával kapcsolatos ötletei, beleértve a logót és a cég márkajelzéseit is!

Szerintem ennek már nagyon itt volt az ideje, az Opera a kb. 12-13 éves logója fölött enyhén szólva is eljárt az idő. Egy friss megjelenés sokat dobhat a következő nagy verzió, az Opera 10 népszerűségén is.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr16706495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

törölt-felhasználó (törölt) 2008.10.10. 11:39:35

Már az oldalán az a szivárványos piros busz komoly arculatváltást fog eredményezni. :D
Az Opera sorozatosan maga alatt vágja a fát. Tényleg nem értem, ahelyett, hogy alkalmaznák Zhunusov Ruslan-t és csinálnának egy istenkirály designt, alkalmaznak egy ilyen óvodából szabadult illetőt, aki designernek meri nevezni magát.

Karbonade · http://magyaropera.blog.hu 2008.10.10. 11:59:19

Hát lehet, hogy a bennem élő gyerek miatt, de nem nekem tetszik a szivárványos busz...

cousin333 · http://magyaropera.blog.hu 2008.10.10. 16:18:05

Kiegészítő hír: az Opera 10-ben lesz automatikus helyesírás ellenőrző... :)

törölt-felhasználó (törölt) 2008.10.10. 16:49:31

Magyar is, vagy csak azok a nyelvek, amiken spellcheck is van már egy ideje?

cousin333 · http://magyaropera.blog.hu 2008.10.10. 18:17:48

Annyit tudok, hogy nem csak angol lesz.

Lali_ 2008.10.10. 21:15:05

Szerintem az a korábban emlegetett, (talán it cafén) jó sok böngészőt érintő hiba.

törölt-felhasználó (törölt) 2008.10.10. 21:18:57

Én meg annyit sejtek, hogy ugyanúgy lesz román, szlovák, lengyel, csak magyar nem.:(

Zafir: Ez egy hoax. A secunián legalábbis nem írnak róla. És én jobban hiszek egy nemzetközileg elismert biztonsági portálnak, mint egy szennyoldalnak, akik még egy normális levelezőlistát sem tudtak csinálni. Emlékszem még a pár évvel ezelőtti állapotra a fostalicska primlistával. Mindenki csak szívott vele.

Meg saját magát is meghazuttolja: első bekezdés: "Az Opera 9.6 körüli információözönben szinte alig jelenik meg egy igen fontos információ."

utolsó bekezdés: " Az Opera 9.6 letöltése azért is ajánlatos, mert nem csak ezt a hibát, de egy másik, nagyon veszélyesnek minősített hiányosságot is orvosol"

Szóval akkor mit WTF?

Egyébként ez is nagyon nagy szakértelemre vall "További gond, hogy a támadások ellen az operációs rendszerek maximális frissítése sem képes megvédeni a gépet, így a legfrissebb verziókkal rendelkező x86 Linux, Windows XP és Vista felhasználók is érintettek az ügyben. "

littlemat 2008.10.11. 09:29:22

Tipikus hoax megfogalmazás, hangzatos, de adott környezetben semmitmondó kifejezések, ismeretlen hivatkozások(Chris Rohfl, akinek nevére keresve google inkább a "Chris ROFL"-t (!) ajánlja :D)
Szánalmas.

A dizájnnal kapcsolatban meg: én csak remélem, hogy nem lesz nagyon szar. (Merthogy nekem sem tetszenek Hicks eddigi munkái.) :(

copin 2008.10.11. 14:16:47

Egy jó bőr és csak a logó lesz új. Nem tartok ettől a fickótól.

cousin333 · http://magyaropera.blog.hu 2008.10.11. 17:36:07

A prim-es cikkben említett hiba igaz, de maga a cikk elégg gagyi.

"Az Opera 9.6 körüli információözönben szinte alig jelenik meg egy igen fontos információ. Ez egy olyan hibáról szól, melyhez a vállalat már kiadott egy javítást, ám eddig nem szellőzették meg, vélhetően azért, mert egy rendkívül veszélyes kiskapuról szól."

Ez így hülyeség, a 9.6 changelog-jában szerepel ez a hiba: "Fixed an issue where specially crafted addresses could execute arbitrary code, as reported by Chris of Matasano Security;"

www.opera.com/support/search/view/901/

Tehát: az információ megjelent, hiszen nem tagadták a fejlesztők, hogy ez egyben biztonsági frissítés is. Maga a hiba szerepel a változási közleményben. A vállalat által kiadott javítás pedig maga az Opera 9.6 :)

Amúgy ez is azt mutatja, hogy az Opera sem szent, ha a biztonságosságról van szó (ez a hiba például elég amatőrnek tűnik számomra), viszont diszkréten kezelik a problémákat és mihamarabb javítják . A felhasználóknak meg csak azt tudom mondani, hogy tessék minél gyorsabban és gyakrabban frissíteni!

cousin333 · http://magyaropera.blog.hu 2008.10.11. 18:11:20

Én amúgy nem lennék ilyen elfogult. Csinálja meg a designt, adják ki, aztán majd meglátjuk. Mellesleg az új Sharp skin is vegyes fogadtatásra lelt. Mert volt itt "na végre, valami friss, szép és új!"-tól "honnan lehet leszedni a korábbit?"-ig minden reakció :).

jf 2008.10.12. 22:30:06

John Hicks nem csak szivárványos buszokat tud tervezni. ;)
www.hicksdesign.co.uk/journal/branding-firefox
süti beállítások módosítása