Magyar Opera

Magyar nyelvű Opera portál indult!

Nagy hiányosságot pótol a nemrég indult magyar nyelvű Opera portál, amelyet Lali (vagyis opera11) rakott össze nem kevés munkával és lelkesedéssel. Az oldal jelenleg főként az Opera hivatalos oldalán található anyagok fordítása, ami már sokaknak nagyon hiányzott szerintem. Sajnos az Opera nem igazán töri magát a lokalizációval, a főoldal fordított változata még csak alig néhány nyelven érhető el (bár a lengyel köztük van, mivel náluk nagyon magas az Opera részesedése). Bár folyamatosan "tervbe van véve" a fordítás, eddig nem sok haladás volt ezen a téren.

www.opera-bongeszo.com

Az új Opera portál viszont már megvan, bár még nagyon látszik rajta, hogy fejlesztés alatt áll. Ha beválik, egy kiváló Opera központ lehet belőle, de a kezdő Operásokat már most is érdemes lehet ide irányítani.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr73568298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Valakiember (törölt) 2008.07.14. 23:28:05

Ez már nagyon is kellett! :)

törölt-felhasználó (törölt) 2008.07.14. 23:34:57

Nagyon jó lett, maga az oldal is és tartalmilag is. Minden elismerésem.

Lali_ 2008.07.16. 09:02:33

thx mindenkinek,most egy picit pihen az oldal, de hamarosan tovább bővül

ogre43 2008.08.27. 12:48:21

Sziasztok. Jómagam is imádom az operát, az első programok között van, amit gépre rakok. A 9.51 nem sikerült vmi gyorsra, és a 9.52 meg egyenesen katasztrófális. Mindezek ellenére használom,várva az 53-at,amiben már biztos javítva lesz jópár probléma. A görgetéseket vmi ordenáré lassan kezeli, és mondom is miért írtam be ide. Asszem, találtam egy biztonsági rést, ami a PHP 5-ös függvénnyel, és zip kiterjesztésekkel kapcsolatos. A dolog tegnap jött elő, és folyamatosan nyitja az opera az új és új ablakokat, ha bezárod, akkor füleket nyitogat. A temp mappából egy localhostot "érez" kezdőlapnak,amit újra és újra megnyit. Feladatkezelőben opera folyamat leállítása is csak részben segít, mert ismételt indításnál folytatja, ahol abbahagyta. A probléma azért kényes, mert a 9.52 totális letörlésével, registry pucolással,ujraindítás után, szűz operával is ezt csinálja(!!!) Szóval tökéletesen használhatatlan lett számomra a program. Nem sok időm van foglalkozni a dologgal, de mailben elér, aki részletekre kíváncsi.Jó lenne mielőbb kiküszöbölni az ilyen és hasonló problémákat.

FunTom 2008.08.28. 09:00:38

a 9.6-ban tömködtek be 7 biztonsági rést, próbáld azzal, hátha segít. persze lehet, hogy valami virnyák, spy kergetőt is kellene futtatni, hátha benyeltél valamit, és nem elég az operát ujra rakni.

Lali_ 2008.08.28. 11:41:25

Azokat már a 9.52-ben is betömték tudtommal. Egyébként egy virus scant, profil törlést javaslok (ha eddig nem volt)

De szerintem jó lenne ha felvennél rá egy bug reportot, ha komoly hibát találtál, akkor valószínűleg nagyon hálásak lesznek:
Itt van info, hogy hogyan kell bug reportot felvenni:
www.opera.com/support/bugs/
Add meg az e-mail címedet és akkor küldhetsz csatolmányt is.
Itt pedig van egy mimi progi win-re, (inspectr.exe)ami egy log fájlt készít a kifagyásról: www.opera.com/support/search/view/432/
Ha komolynak találják (és ők nem tudják repdorukálni), akkor valószínüleg megkérnek, hogy valmi komolyabb bugkezelő progival is próbáld ki, ami valami 10MB-os log fájlt készít.
süti beállítások módosítása