Magyar Opera

Opera póló minden új SSE widgetért

Opera Web Chat

Pár napja tette közzé az Opera, hogy a 9-es verzióban már megtalálható a Web Applications új, ajaxos WebStreaming technológiája (a Server Sent Events). A jelek szerint az Opera ezt a módszert is fel akarja használni a webeszközök népszerűsítésére, mivel ma egy új, rövid távú versenyt hirdettek ezzel kapcsolatban.

A versenyben most kivételesen nincs sorsolás, így minden egyes résztvevő kap egy Operás pólót, ha megfelel a feltételeknek. A szabályok egyszerűek:

  • készíts egy Opera widgetet, ami használ SSE-t, és töltsd fel a MyOpera oldalára szeptember 10-én (vasárnap) éjfélig, vagy
  • készíts egy publikus webalkalmazást, ami SSE-t használ (mint amilyen az Opera Web Chat), és add meg a linkjét a fórumon, szeptember 10-én éjfélig.

A widget vagy az alkalmazás nem kell bonyolult legyen, de a túlságosan egyszerűeket sem fogadják el. Ha például mindig csak egy sima szöveget küld vissza a szerver, az nem elég, de ha már egy véletlenszerűen kiválasztott idézetet, az már jó lehet.

Az eszköz fejlesztéséhez nem szükséges feltétlenül megírni a kiszolgáló oldalt: felhasználhatod az Opera Web Chat szerverét, vagy más olyan szervert is, amit pulbikáltak a fenti fórumon (természetesen ebben az esetben a funkcionalitás már adott). Az is elég, ha csak a szolgáltató részt írod meg valamihez.

A fejlesztéshez hasznos segédeszköz lehet a Server Sent Events specifikációja.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr5514397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása