Magyar Opera

Játék a widgetekkel

A szivárvány színei widget

Az Opera 9 egyik fontos újdonsága a widgetek bevezetése, amelyekkel sok hasznos kiegészítőt lehet majd adni az Operához. A widgetek ereje azonban abban rejlik, hogy bárki elkészítheti őket, éppen ezért - érthető módon - most az Opera minden eszközzel megpróbálja rávenni a közösségét, hogy írjon neki widgeteket.

Az Opera még május elején hirdette meg a widget játékát, amelynek keretében mindenféle kütyüt lehet nyerni hetente (a widget jelentése egyébként éppen a kütyünek felel meg). A heti nyereményeket a ThinkGeek szolgáltatja, ahol mindenféle, igazi programozóknak való kütyük és furcsaságok vannak. Ezen kívül minden hónapban a legjobb widget gazdája egy Nokia 770-es telefont is kap.

Az eddigi felhozatalt nézve még bőven van lehetőség érdekes, új widgetek írására. Widgeteket írni pedig nem olyan nehéz, ha ismered a HTML-t és a JavaScriptet, már neki is kezdhetsz. Olvasd el a magyar vagy az angol tutorialt, és kezdj el kódolni. A widget egyszerű, értelmes és könnyen használható kell legyen, és nem árt, ha jól néz ki. A widgetedet többször is benevezheted, ha további funkcionalitást adsz hozzá.

Az első heti nyereményeket már kiosztották, lehet nyálcsorgatni :)
A nyertes widget „A szivárvány színei” nevet kapta, egy elég egyszerű, de hasznos widget.

Altec noise reduction   Airzooka

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr609549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nega · http://negalap.atw.hu 2006.05.24. 04:44:29

Kiadták az Opera9 Beta 2-t.

Tetszik, hogy a widgetek már nem elsötétült háttéren jelennek meg. Így könnyebb a használatuk más alkalmazásokkal együtt.

Van viszont egy bosszantó hiba benne, hogy az Opera Community-be nem tudok vele bejelentkezni. :(
süti beállítások módosítása