Magyar Opera

Hogyan tovább?

Az Opera ingyenessé válásától nem titkoltan a felhasználók számának drasztikus növekedését várja. A vezérigazgató szavai szerint már nem elégszenek meg az eddigi harmadik hellyel, hanem szeretnék az Operát a második legnagyobb böngészővé tenni, megszorongatva így mind a Firefox-ot, mind az Internet Explorert.

Az Opera ezzel a döntéssel sokmindent kockára tett, hiszen egy igen komoly bevételi forrástól esik el. Bár a cég jelenleg több lábon áll (szerepel a tőzsdén, valamint vezető piaci helyen van a mobil böngészők között), mégis az asztali változat bevételeinek 55%-át veszítik el, így ez komoly érvágás a cégnek. Az asztali változat több forrásból jutott bevételhez: 30% származott a megjelenített reklámokból, 25% a felhasználói licencekből és 45% a Google és más keresésekből. Jelenleg az Opera megváltoztatta a szerződési feltételeket a Google-el, így ha a felhasználók száma az elvárt ütemben gyarapszik, hamarosan újra elérik az eddigi bevételi eredményeket.

Az Opera az elmúlt időszakban egyre növekvő népszerűségre tett szert, és ez azt hozta magával, hogy egyre többen vásárolták meg a böngészőt (sokan nem a reklámok eltűntetése, hanem az Opera támogatása miatt). Aki a reklámok miatt vásárolta meg nemrég az Operát, az most keserű szájízzel gondolhat arra, hogy fölöslegesen tette. Az Operának viszont sok más termékhez hasonlóan 30 napos árvisszafizetési garanciája van, így akik 30 napon belül vásároltak Operát, most még visszakérhetik az árát, a Prémium terméktámogatás igénybevételével.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr914767

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Julie 2017.10.23. 21:43:31

Tervezett témák a heti Fényadóban - Kérdések amikre sose fogunk választ kapni

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása