Magyar Opera

Több profil használata

Az Operában lehetőség van egyszerre több profilt használni. Installáláskor az Opera erre rá is kérdez: ekkor kiválaszthatjuk, hogy minden felhasználónak a rendszerben külön beállításai legyenek.

Ezen kívül is adhatunk meg több profilt, így más-más beállítással indíthatjuk az Operát akár ugyanazzal a felhasználóval is. Ezt az O6CPM nevű programmal tehetjük meg egyszerűen, ami ugyan még Opera 6-hoz lett írva, de tökéletesen működik az Opera 7-es verzióival is. A program magyar nyelven is elérhető.

Több profilt akkor érdemes készíteni, ha a számítógépet több személy is használja, de nincs külön felhasználó létrehozva a számukra. Ebben az esetben egy új profil segít különválasztani az Opera összes beállításait, a leveleket (ha az M2-t használják), az arculatokat (skineket), a különböző profilokhoz különböző menüket, egérmozdulatokat, billentyűparancsokat lehet létrehozni. Készíthetünk pl. egy testreszabott Opera mellé egy egyszerűbb változatot (Munin), amit a kevésbé fanatikusak használhatnak (egyszerű felülettel és menürendszerrel).

Két profilt használva különválaszthatjuk a böngésző és levelező funckiót: az egyik változatot csak böngészésre, míg a másikat csak levelezésre használjuk.

Frissítés: Az Opera 10-hez használd az Opera Profile Creator-t.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaropera.blog.hu/api/trackback/id/tr994976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása